Aktywne Wpisy
smuteczek2000s +35
Dzień dobry
smuteczek2000s najprawdopodobniej na zawsze znika z Wykopu i internetu.
W moim życiu wydarzyło się coś takiego co zmieniło mnie na zawsze. Nie dotyczy to mnie, a mojej rodziny. Już nigdy nie będę patrzeć na życie, ludzi z internetu i świat tak samo.
Pamiętajcie, nie narzekajcie na życie, bo ta k*rwa (życie) potrafi tak dać w kość, że prawie macie zawał w wieku 23 lat.
Trzymajcie się, może kiedyś wrócę do
smuteczek2000s najprawdopodobniej na zawsze znika z Wykopu i internetu.
W moim życiu wydarzyło się coś takiego co zmieniło mnie na zawsze. Nie dotyczy to mnie, a mojej rodziny. Już nigdy nie będę patrzeć na życie, ludzi z internetu i świat tak samo.
Pamiętajcie, nie narzekajcie na życie, bo ta k*rwa (życie) potrafi tak dać w kość, że prawie macie zawał w wieku 23 lat.
Trzymajcie się, może kiedyś wrócę do
AntyBohater +594
Juleczki kochają terapię. Oczywiście tak długo jak nie usłyszą w trakcie jej trwania nieprzyjemnej prawdy o sobie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#logikarozowychpaskow #bekazrozowychpaskow #blackpill
#logikarozowychpaskow #bekazrozowychpaskow #blackpill
#nieruchomosci #inwestycje
Może w Warszawie się taki plan uda, ale lepszym pomysłem będzie jakiś nowy Jork czy Berlin, kupowanie kurników w Polsce to straszny home bias
Na emeryturę lepiej się spisze jakiś etf na cały świat, który skupujemy pasywnie przez 30 lat, a potem nam będzie wypłacał soczysta dywidendę w dolkach czy euro (bo za kilkanaście lat
Jak ktoś myśli, że kupi mieszkanie, a po 15 latach najmu zamieszka tam jego
A w sytuacji kryzysowej że potrzebujesz hajsu na już, albo wyjeżdzasz i chcesz ze sobą zabrać oszczędności, cóż też się nie sprawdzają, w zasadzie ciężej mi znaleźć plusy niż minusy
W Polsce się przyjęło bo przecież 'ja to wole mieć kontrolę nad majątkiem, a taką cegiełkę to mogę chociaż dotknąć',
@bzyku95: dziwisz sie po tych wszystkich latach oszustw? amber goldy, fundusze inwestycyjne, ofe. Zeby sie poruszac w tym swiecie, to trzeba miec grubo powyzej sredniej iq.
Lepszy jest akumulacyjny. Tylko wtedy nie masz dywidendy, a reinwestowanie. Na emeryturze będziesz musiał sprzedać.
bo ludzie dalej będą się przeprowadzać z nowego targu do Krakowa. wszystko jest kwestią gdzie
@BurzaGrzybStrusJaja: nie ma tego za duzo, w ostatnich latach wlasnei jest budowane jako kurniki za duza kase. bo jakby to byly tanie mieszkania to nikt by sie nie bulwersowal. A skonczylo sie na tym ze budowa sa klitki i to bez szalu a reklamowane jako luksusowe apartamenty. No chyab ze jako luksus to mam rozumiec prad, biezaca wode
poczatek?.... wg kogo? bo wszelkie dostepne analizy mowia, ze najwieksza dynamiak zmian jest juz za nami, tempo zblizania standardem zycia do "starej" UE bedzie juz tylko spadac, efekt niskij bazy jest tylko na poczatku, tego efektu jzu nie ma a wszystkim sie wydaje ze bedzie trwal w nieskonczonosc, proponuje sie zapoznac z casusem hiszpanii gdzie przebulismy podoban
@mickpl: tak, już przyjedzą ich ok 100k rocznie ( 2021 )
@mickpl: jak kupisz fajne mieszkanie to ktoś je wynajmie, problem mogą mieć stare kamienice z grzybem albo jakieś poddasza, ale nawet jeśli by było to mega słabe mieszkanie to się obniży nieco cenę i już ktoś się znajdzie. Skończ już straszyć