Wpis z mikrobloga

Potrzebuję niedrogiej latarki oraz latarki czołowej, nie oczekuję cudów ale żeby dawało to jakieś przyzwoite światło i nie rozpadło się przy wymianie baterii #edc #latarka Fajnie jakby można było używać latarki jako lampki rowerowej #rower #rowery
  • 18
  • Odpowiedz
Najśmieszniejsze jest to, że każda, absolutnie każda rzecz, ma gdzieś jakieś forum zrzeszające hobbystów. Szukałem kiedyś latarki. Tzw. czołówki. Na jeden wyjazd z namiotem na 3 dni. Konkretnie to googlałem gdzie jest jakaś marketowa promocja, żeby zamiast 23zł zapłacić coś bliżej 10. Okazuje się, że latarki mają forum. Na forum dowiedziałem się, że najtańsza latarka która świeci, kosztuje 200zł. Ale to i tak badziew, bo w razie jakbym wpadł do jaskini i
  • Odpowiedz
@shael: Przy świeceniu w trybie 3 około 2h, w turbo z 1h. W tym najsłabszym to pewnie całą noc by świeciła. Siedzi tam normalne 18650
  • Odpowiedz
@shael: w dectahlonie są spoko i tanie czlowki serii np trek. Kiedyś używałem petzli ale teraz mam z deca. Znacznie tańsza a po prostu daje radę.
  • Odpowiedz
@shael: jak do woja to tym bardziej obczaj Convoya ale ze sterownikiem, w którym możesz zmieniać tryby. Wtedy masz latarkę która może świecić na np w trybie 0,1% przez dwa tygodnie jak nie dłużej, nie wspomnę o sos'ach itp. Uchwyt żeby zrobić z niego czołówkę też znajdziesz za jakieś grosze.
  • Odpowiedz
Ile na baterii to trzyma tak średnio?

zależnie od trybu masz na wykresie jasność względem czasu. oczywiście jasność spada wraz z rozładowywaniem się aku ze względu na slaby sterownik.
https://zeroair.org/wp-content/uploads/2019/06/zeroair_reviews_sofirn_sp40_53_turbo_fixed-1.png

są niższe tryby które nie były tu testowane, 90 lumenów np i to powinno ponad 12h świecić. wystarczająca jasność do pomieszczenia zamkniętego, na zewnątrz to jednak już nieco mało aby widzieć coś dalej (do niezłamania nogi wystarczy bez problemu).

z niedrogich latarek
10129 - >Ile na baterii to trzyma tak średnio?
zależnie od trybu masz na wykresie jas...

źródło: zeroair_reviews_sofirn_sp40_54_high_fixed-1

Pobierz
  • Odpowiedz