Aktywne Wpisy

7 lat temu jak kończyłem szkołę średnią bardzo nie chciałem iść do pracy bo wiedziałem ,że to nie dla mnie 8h dziennie życia marnować żeby tylko mieć na podstawowe potrzeby, ale musiałem opłacić studia zaoczne i się jakoś utrzymać, dzisiaj już od kilku lat pracuje w #korposwiat i to jest masakra, dzien w dzień marnujesz 8 najlepszych godzin każdego dnia, żeby później zrobić obiad, posprzątać i iść spać i tak

jabol6000 +579

źródło: 1000008413
Pobierz
Znalezisko -> Polscy akrobaci powietrzni w dwudziestoleciu – Najbardziej znanymi polskimi akrobatami lotniczymi była grupa zwana „Trójką Bajana” z 2. Pułku Lotniczego w Krakowie-Rakowicach. Do dzisiaj krążą o nich legendy, np. że latali ze skrzydłami powiązanymi sznurkami. Trójka ta miała swoją renomę, ale i konkurencję, o której dziś mało kto pamięta.
Na zdjęciu: Samoloty Breguet XIX na lotnisku, nad którym akrobacje wykonują piloci trójki Bajana w myśliwcach PWS-A, Tydzień Ligi Obrony Powietrznej i Przeciwgazowej w Katowicach, maj 1933 r. (fot. ze zbiorów Narodowego Archiwum Cyfrowego, sygn. 3/1/0/7/2737/3).
#nauka #liganauki #swiatnauki #gruparatowaniapoziomu #qualitycontent #historia #lotnictwo #lotnictwowojskowe #samoloty #samolotyboners #iirzeczpospolita #iirp
źródło: 3_1_0_7_2737_213374-mini2
PobierzProste zasady:
1. Jedno, najwyżej dwa wołania dziennie do znaleziska poświęconego historii.
2. Tylko materiały z bibliografią (chyba że to np. galeria zdjęć) i autorem znanym z imienia i nazwiska.
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Jeszcze jak. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez autora