Aktywne Wpisy
Mega_Smieszek +162
Pink_Floyd +5
#pytanie #dom #ogrodnictwo #osy
W garażu na działce zalęgly mi sie osy. Znalazłem na nie doraźny sposób (spryskać dobrze Muggą 50%, w ciągu dosłownie sekundy zaczynają #!$%@?ć aż miło, a te, które przeżyją, długo nie pożyją - po ok.30 sekundach mogę już bezpiecznie zdjąć gniazdo).
Problem w tym, że wracają (widocznie im tam dobrze jeżeli chodzi o światło, temperaturę, wilgotność, przewiew itp.) i już
W garażu na działce zalęgly mi sie osy. Znalazłem na nie doraźny sposób (spryskać dobrze Muggą 50%, w ciągu dosłownie sekundy zaczynają #!$%@?ć aż miło, a te, które przeżyją, długo nie pożyją - po ok.30 sekundach mogę już bezpiecznie zdjąć gniazdo).
Problem w tym, że wracają (widocznie im tam dobrze jeżeli chodzi o światło, temperaturę, wilgotność, przewiew itp.) i już
#pytanie #elektryka #elektronika #technika #kuchnia #gotujzwykopem #pytaniedoeksperta
Zamiast kranu może też być inne urządzenie wpięte w gniazdo z bolcem.
W kuchni łatwo o wilgoć, mokre ręce, dlatego łatwo o porażenie.
no nie będzie stała na blacie xd i tylko jej będę dotykał xd
coooo xd
o ale serio? xd
jaja sobie ze mnie robisz
przecież mikrofale nie wychodzą z mikrofalówki
TT i IT to chyba tylko na najgłębszych wiochach teraz, tam gdzie mieszkańcy nie mają nawet wiedzy, że są jakieś inne instalacje i nie ma modernizacji bo nikt nie zgłasza zapotrzebowania.
Takie, gdzie mieszkańców wiedza
- klatka Faradaya nie potrzebuje uziemienia do dzialania
- policz jaka jest impedancja kilkunastu metrow przewodu uziemiejacego (kabel mikrofali i przewody w scianach) dla czestotliwosci 2,4GHz
Pierwsze mozesz latwo sprawdzic wkladajac radio fm do stalowego garnka I uszczelnijqc górę folią aluminiową. Całość postaw na stole bez uziemienia.
Klatki faradaya uziemia się ze względów bezpieczeństwa porazeniowego.