Aktywne Wpisy

PoItergeist +799
Hej, nie wiem ile o tej porze jest aktywnych osób na tagu. Bylibyście zainteresowani kompilacją wszystkich
filmów z walki o Biełograd w jeden dłuższy filmik? Myślę nad zrobieniem czegoś takiego jeszcze dziś bo wiem, że nie wszyscy potrafią szukać takich materiałów. Tylko nie wiem jakie będzie zainteresowanie.
#ukraina #rosja #wojna
filmów z walki o Biełograd w jeden dłuższy filmik? Myślę nad zrobieniem czegoś takiego jeszcze dziś bo wiem, że nie wszyscy potrafią szukać takich materiałów. Tylko nie wiem jakie będzie zainteresowanie.
#ukraina #rosja #wojna

bylembordo +16
Łaska wykopu to naprawde na pstrym koniu jezdzi - przed wojna krolowal na tagu #ukraina wpis z gabka i 40 milionami bakterii oraz wpis o tym jak sasha koloru czerwonego nie podumal. Po wybuchu wojny ukrainoentuzjazm i kazda, doslownie kazda proba odrebnego zdania byla od raza kwitowana „ruska onuca”. Teraz wahadelko zaczyna sie znowu wychylac w przeciwnym kierunku. Umiaru!!!
#przemyslenia #wojna
#przemyslenia #wojna

- głośnik do grania środkowym pasmem, a nie dolnym
- basy pojawiają się dopiero przy rozmiarze głośnika 10", a dla basu najlepiej od 12" w górę
- 10 W nie napędzi głośnika do wywoływania basowego wrażenia, poruszania powietrzem
Teoretycznie można zerwać membranę głośnika, gdy się za mocno podkręci volume, ale coś mi się zdaje, że montowane w tych wzmacniaczach głośniki mają jednak trochę większy zapas mocy dopuszczalnej, niż na te 10 W, których dostarcza wzmacniacz.
@Kokos:
Tutaj uwaga - tylko,
Tu nie chodzi tylko o średnicę głośnika, ale też jego głębokość.
Miałeś kiedyś w rękach jakiś head od Taurusa? Te Stompheady to idealne rozwiązanie dla ludzi, którzy graniem do kotleta zarabiają na życie. Lekkie i zapakujesz do plecaka, potrzebujesz tylko jakiejś kolumny, ale technicznie rzecz biorąc, to możesz się zabrać z całym setupem na sztukę nawet komunikacją miejską.
Wzmak, kable itp. do plecaka, gitara w jedną rękę, kolumna 1x12 w drugą i bajlando.
Niby prawda, ale jeśli chodzi o gitarę, to serio - jak będziesz miał szansę sprawdzić jakiś head od Taurusa, to zaczniesz się zastanawiać :D
Tranzystory typu MOSFET mogą naprawdę mocno zbliżyć się do responsywności lampy elektronowej.