Aktywne Wpisy

gabonczyk +47
#pis #po #konfederacja #wybory #polska
ej, konfiarze, żeby nie było, że nie mówiłem i że skończy się jak #mimowszystkoduda. ostatnio rozmyślałem sobie o wynikach wyborów i co by było gdyby konfa wykręciła z 15%, a PiS nie miał z kim zbudować rządu. no i byłem w sumie przekonany, że będzie to dla PiSu spory problem, bo konfa nie pójdzie na koalicję (tak przecież mówi choćby Mentzen w każdym z wywiadów). ale
ej, konfiarze, żeby nie było, że nie mówiłem i że skończy się jak #mimowszystkoduda. ostatnio rozmyślałem sobie o wynikach wyborów i co by było gdyby konfa wykręciła z 15%, a PiS nie miał z kim zbudować rządu. no i byłem w sumie przekonany, że będzie to dla PiSu spory problem, bo konfa nie pójdzie na koalicję (tak przecież mówi choćby Mentzen w każdym z wywiadów). ale

RitmoXL +64
#f1 uuuuuu...

#zydzi #heheszki #humorobrazkowy #bekazzydow #izrael #zymianie #bekazlewactwa
Ps. Tak jestem świadom żydowskiej odrębności społecznej ale obywatelstwo mieli polskie i mieszkali tu od pokoleń.
@Zeiss: tak jak Gdańszczanie (wolne miasto Gdańsk) a jakoś nikt nie uważa ich za nie-polaków
@Zeiss: ja to wiem i Ty to wiesz ale w zbiorowej świadomości to byli Polacy (a już o tym jak bardzo oddzielne od PL było państewko mało kto wie i czemu Hitler chciał drogę do naszego Gdańska)
@Poldek0000: Nie jeśli mieli kamienice, goju ( ͡° ͜ʖ ͡°) Bogaci Żydzi to izraelczycy, biednych możemy sobie brać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Zeiss: jak współpracował to był Polakiem, jak był ofiarą to był Żydem, czego nie rozumiesz?