Aktywne Wpisy
szklarskaporeba +19
Pracuję na pełen etat, zarabiam powyżej średniej krajowej i nie stać mnie na nic.
Kawalerka w warszawie to koszt około 3300 PLN ze wszystkim. Na jedzenie wydaje około 1800 PLN - czasem gotuje sam, czasem na mieście. 150 PLN place za paliwo. około 100 PLN to leki (problemy skórne) i dodatkowe 150 PLN to jakaś chemia, papier toletowy itp. 200 PLN place za rozrywkę tj. pójście w miesiącu na tenisa / squasha / kręgle lub wyjście ze znajomymi na drinka lub szisze. Zostaje mi około 1000 PLN.
Tymczasem znajomi, którzy maja mieszkanie po babci, kupili im ich bogaci rodzice i pracują w Dino przy takim samym trybie życia maja na koniec miesiąca na koncie znacznie więcej niż ja.
Nie
Kawalerka w warszawie to koszt około 3300 PLN ze wszystkim. Na jedzenie wydaje około 1800 PLN - czasem gotuje sam, czasem na mieście. 150 PLN place za paliwo. około 100 PLN to leki (problemy skórne) i dodatkowe 150 PLN to jakaś chemia, papier toletowy itp. 200 PLN place za rozrywkę tj. pójście w miesiącu na tenisa / squasha / kręgle lub wyjście ze znajomymi na drinka lub szisze. Zostaje mi około 1000 PLN.
Tymczasem znajomi, którzy maja mieszkanie po babci, kupili im ich bogaci rodzice i pracują w Dino przy takim samym trybie życia maja na koniec miesiąca na koncie znacznie więcej niż ja.
Nie
Krecik_Cygan +2
@wojtas_mks: nie, chodzi o to, że „rodzic” jest neutralny płciowo, a nie o to czy masz wybór czy dziecko jest twoje…
@Wykopaliskasz: Czyli osoba chora psychicznie, bo płeć to kategoria biologiczna
@markhausen: to raczej drag queen.
@djtartini1: Nic odkrywczego, bo to ogólnie znana charakterystyka środowisk LGBT.
@Gluptaki: Z drugiej strony wyborcy PIS nie różnią się od Sroczyńskiego i jego czytelników, którzy uważaja, że podnoszenie tematu jakiegoś promila ludzi, którzy ubzdurali sobie, że są "dziabko" to temat tak samo ważny jak powyższe, że warto o nim
@zielony11: teraz to i do popołudnia
@Pan_Wloczykij:
Lepsza, ale to zdrobnienie. Podstawowa forma to "dziabka" (nie mylić z haczką/pazurkiem do pielenia chwastów)
@zielony11: i jak to niby w praktyce wygląda? #!$%@? mnie ten PiS niemiłosiernie od 7 lat i podczas porannego srania przeglądam wyborczą i trafiam na taki artykuł i nagle myślę: nie no ten dziabko to przesada i nie idę z tego powodu na wybory? XD #!$%@? serio są ludzie którzy tak myślą? już wolę tych złodziei i nieudaczników u władzy niż czytać o dziabko, #!$%@? że PiS rządzi i takie artykuły powstają ale to szczegół.
@Zaqwsxe: bzdura, wcale tak nie napisalem. Sam napisałeś sobie moje poglądy i historię życiową na podstawie sterotypów. Napisałem, że temat jest kompletnie bzdurny, choć są tematy ważniejsze, a GW sporo pominęła jak wspomniane konta, na rzecz tego
@djtartini1: patrz, mam dzisiaj dobry dzień dla ludzi nie do końca ogarniających rzeczywistość w jakiej żyją i ci pomogę, bierzcie to i czyńcie na moją pamiątkę :
https://next.gazeta.pl/next/7,151003,29349288,fiskus-przeswietli-polakow-lepiej-niz-promienie-roentgena-nowe.html
https://wyborcza.biz/biznes/7,147582,28228364,skarbowka-bedzie-mial-dostep-do-naszych-kont-bankowych-wladza.html?disableRedirects=true
@Pan_Wloczykij @Jin No lepsza, ale niestety to słowo rodzaju żeńskiego, a nie nijakiego, a to niedobra jest
@djtartini1: powiedział gość, który sam wcześniej dopowiadał sobie poglądy innych:
@djtartini1: XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD