Aktywne Wpisy
MokryWloch92 +6
Jak nasi mają mieć dobry mental jak po meczu jest sobie taki #kanalsportowy który każdego dogłębnie ocenia i wyśmiewa(wraz z całą polską na czacie) czy w każdym kraju tak jest?.. Myślę, że tylko polska cebula jest do tego zdolna, a na banerach wyskakuje, że " z dumą wspieramy naszych". Ja rozumiem konstruktywną krytykę, ale żeby tego kiwiora tak besztać? #mecz trochę przesadzają te dzbbbany...

Graner +17
Za każdym razem
@skullc64: no jakby fakt, ze kończy się pas nie byl zauważalny ;-) ale rozumie pomysl, tylko kodeks drogowy nie pozwala na takie rzeczy.
@miauczar: Proszę Cię uprzejmie.
Wbrew obiegowej opinii, lewy pas nie służy tylko do wyprzedzania. To daleko idące uproszczenie i generalnie nieprawda. Pomijam już fakt, że nie ma przepisu o takiej treści.
Przepis mówi, że należy poruszać się możliwie blisko prawej krawędzi jezdni, czyli właśnie skrajnym prawym pasem. Ale jeśli przykładowo, tak jak na grafice, prawy pas jest zawalony samochodami, a lewy jest pusty, to możesz
@skullc64: no jak nie widzisz końca pasa ani znaku, ze sie kończy tym bardziej nie widziałbyś linii w
@reksiuzgdyni: Dzieki za poświęcony czas. Mimo uszczypliwości na koniec, miło że poswieciłeś czas na objaśnienie, trochę źle się z tym wszystkim określiłem, więc chciałbym na przykładzie pokazać o co
@miauczar: A wybacz, jakoś nie pomyślałem, że to też było wymierzone w twoim kierunku ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jak znam trasę to na pełnej #!$%@? na lewym do samego końca i albo się wbijam jak do siebie albo czekam aż ktoś wpuści.
Januszowa mentalność.
Chodzi o niezdecydowanych - "czy już powinienem zmienić pas, czy jeszcze za wcześnie"
a nawet bym zamalował strefę (np. na żółto) gdzie jeszcze nie zjeżdżać
-przy jeździe na suwak, siedzenie na zderzaku, gdzie przy odstępie ruch odbywałby się znacznie płynniej.
- ogólnie przy korkach, jak zostawisz sobie lukę aby nie robić gaz hamulec non stop, to zaraz ci ktoś wjedzie i musisz hamować tracąc płynność i kaskadujac to na samochody za tobą
@milionerro: Na końcu pasa masz pierwszeństwo więc mogą walić.
@sznaap: ja tak robię, żeby debile nie wjeżdżali wcześniej. Wpuszczam gdy kończy się pas dopiero, czy tam 3 metry wcześniej, żeby można było płynnie wjechać.
@Marmlw: Akurat wrocławscy kierowcy to słyną z tego że nie dociera do nich zasada "Nie dasz rady zjechać ze skrzyżowania ? To się na nie nie #!$%@?"
@Masson:
No i mało kto wpuszcza (wiele razy doświadczyłem) lub z lewego wpychają się po 2-3 auta co też jest głupotą, ale wynika to najczęściej z tego, że z prawego nie wpuszczają :)
Uwielbiam zablokowane torowisko, "zielone to jadę" :)
Pojechałem za nim to się pultał tylko, video poleciało na drogówkę i przegrał sprawę w sądzie z automatu
Holender tez szybciej Cie #!$%@? do rowu niz na suwaku wpuści, tutaj w ogole nie ma kultury jazdy ,ale chociaz nie #!$%@? jak debile w Polsce
@Zuchwaly_Pstronk: ale dojeżdżając do końca nabywasz pierwszeństwo przed jadącymi prawą stroną.
Komentarz usunięty przez autora
Ktoś na pasie z kontynuacją musi 2 razy wpuscić kogoś przed siebie: raz tego panikarza 50m przed końcem jego pasa a potem już prawidłowo na zamek.
ciekawostka: zazwyczaj ci wciskacze nikogo już nie wpuszczają przed siebie. głupota czy nieogarnięcie tematu? aa zresztą na jedno wychodzi.
Muszą to zrobić bo wówczas masz pierwszeństwo. Więc jakby co to wal śmiało. (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)