Aktywne Wpisy
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
MallaCzarna +4
Boze, zestresowana jestem strasznie głupia
( ಠ_ಠ)
W sobotę poznam moja siostre i kuzynke(jadę do Krakowa)zaprosiłam je na "fancy" obiad bo akurat jest restaurantweek. Głównym daniem jest noga z kaczki.
Więc co ja, debil robię prawie tydzień wcześniej o 2 w nocy? Googlam "jak jeść nogę z kaczki" xD
Śmieszne, bo ja wiem jak, niczego nowego się nie dowiedziałam. Pewnie się zdziwice ale na Lubelszczyźnie mamy sztućce od jakiegoś
( ಠ_ಠ)
W sobotę poznam moja siostre i kuzynke(jadę do Krakowa)zaprosiłam je na "fancy" obiad bo akurat jest restaurantweek. Głównym daniem jest noga z kaczki.
Więc co ja, debil robię prawie tydzień wcześniej o 2 w nocy? Googlam "jak jeść nogę z kaczki" xD
Śmieszne, bo ja wiem jak, niczego nowego się nie dowiedziałam. Pewnie się zdziwice ale na Lubelszczyźnie mamy sztućce od jakiegoś
Napoje energetyczne są spoko jeśli nie mają od #!$%@? cukru i nie pijesz ich litrami. A tak to wiadomo: cukier = od #!$%@? kcal i nadużycie kofeiny (albo picie wieczorami) też ma swoje konsekwencje
brak umiaru i substytut dla snu
- podobnie jak każdy napój słodzony, mają w ui cukru
- podobnie jak każdy suplement diety i inne cud produkty są reklamowane jako remedium na zmęczenie do tego obudowane "cool" powłoczką, że to takie fajne pić kręcąc na to modę, pomijając wspomniane wyżej skutki uboczne
czyli generalnie jest bardziej hejtowana ignorancja ludzi, którzy to piją oraz perfidny sposób w jaki energetyki są przedstawiane przez producentów
gdzie są sztuczne słodziki?
@idylla: czy 15g cukru na puszkę 250ml to dużo? nie, to nie jest dużo - wiele ludzi #!$%@? więcej cukru do kawy a jakoś nikt tak nie demonizuje kawy
czy 80g kofeiny na puszkę 250ml to dużo? nie, dwie łyżeczki kawy mają bardzo
Energetyki nie zastąpią snu. Przy tym są najpopularniejsze wśród młodzieży, która moim zdaniem nie powinna tego pić.
Możemy edukować, albo zakazywać. Pierwsze kompletnie nie wychodzi, a drugie mocno się przyjęło. A wynika to z tego, że ludzi wyniszczających swoje zdrowie potem musimy leczyć na koszty systemu, czyli nasz.
@Loginconajmniej4znaki: Przecież to 3 łyżeczki cukru na szklankę napoju xD
@soshiu: bo są #!$%@? idiotami. To jest ten sam typ ludzi, którzy uważają, że od tłuszczy się tyje a dieta to jedzenie sałatek