Wpis z mikrobloga

A więc wszystko jasne. Mr Michau wytłumaczy: Odnotowują wzrost udarów i zawałów ale to wszystko powikłania po grypie. Nic innego nie wchodzi w grę tylko grypa. Aby uniknąć powikłań należy się zaszczepić oczywiście.

Wspaniali lekarze, wyjątkowa wiedza i troska o pacjentów ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#takaprawda #nauka #heheszki #humorobrazkowy #koronawirus
wojna - A więc wszystko jasne. Mr Michau wytłumaczy: Odnotowują wzrost udarów i zawał...

źródło: comment_1673265018ntqoGO1YXXjTjcHwK2u5co.jpg

Pobierz
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Nie był, ostatnią szczepionkę to chyba w młodości przyjął. Ogólnie był ostatnim pacjentem oddziału kowidowego przed ich likwidacją. Co ciekawe wymaz przez ratowników medycznych w karetce nie potwierdził covida, ale 20 min później w szpitalu już tak. Ogólnie ratownik był zaszokowany, że nie przyjmuje żadnych tabletek, a czytając 3 kartki A4 z badań po jego wyjściu wychodziło, że wszystko jest w normie, a cholesterol nawet poniżej, jednak nie przeszkadzało to doktorowi przepisać
  • Odpowiedz
@42315: czyli nie wiadomo w sumie. co roku jest chyba z 7 tysięcy udarów (dane z przed epidemii), może miał pecha po prostu.

Nie wiem dlaczego przy tak wysokiej liczbie udarów rocznie lekarze (albo raczej Ministerstwo Zdrowia) nie zalecają badań przesiewowych.
  • Odpowiedz
@CudMalina: Nie prosiłem o 100% analizy. W sumie to jak leczą; na chybił trafił? skoro wyniki badań pokazały, że cholesterol jest w normie to po co 5 opakowań tabsów na to. Ciekawe, że oni nie są jasnowidzami i jest spoko, ale ode mnie wymaga się 100% trafnej diagnostyki. Gdym zlewał tak klientów to dawno by mnie wywalili.
  • Odpowiedz