Aktywne Wpisy

okoboji +176
Ale chłop ma lipę.
Dwójkę dzieci do utrzymania + botoksowana żona. No i swój bebzol też musi napełnić.
Fazolandia dno, kanał youtube olał. Ale wraca myśląc, że będzie jak 5 lat temu, kiedy był prekursorem w swoim rodzaju podróży.
Aktualnie youtube podróżniczy jest przeruchany, wszędzie to samo.
Skończy się pewnie tak jak kiedyś podczas podróży z Sanderką robił zrzutkę na ewakuację bo nie miał jak wrócić do domu a Sanderce się znudziło
Dwójkę dzieci do utrzymania + botoksowana żona. No i swój bebzol też musi napełnić.
Fazolandia dno, kanał youtube olał. Ale wraca myśląc, że będzie jak 5 lat temu, kiedy był prekursorem w swoim rodzaju podróży.
Aktualnie youtube podróżniczy jest przeruchany, wszędzie to samo.
Skończy się pewnie tak jak kiedyś podczas podróży z Sanderką robił zrzutkę na ewakuację bo nie miał jak wrócić do domu a Sanderce się znudziło

julia-kuterska +234
Nie oszukujmy sie: każdy z nas tak chciał zrobić w dziecinstwie #trzecieoko #dziwniesatysfakcjonujace

Oddajcie krew suplementując kreatynę? Mówicie o tym lekarzowi? Jest to w ogóle dozwolone?
@sliti666
No to jak wreszcie? Lekarze dopuszczają? bo mam wrażenie, że to kwestia nieuregulowana. Czytam w internecie i głosy są różne i z tego co rozumiem zależy od lekarza.
@bst
Autentycznie myślałem kiedyś że chodzi o jakąś p-----c domową xD
Odpowiadam - pani z rejestracji powiedziała, że nie można. Lekarka, z którą potem rozmawiałem pytała czy nie biorę sterydów xD i jeśli nie - to kreatynę odstawić na kilka dni - 2 tygodnie i przychodzić
Większy problem w tym że osoby ćwiczące (szczególnie siłowo) mają podwyższone próby wątrobowe, kreatyninę, mocznik i czasem markery zapalne. A to już na badaniach może dać niepokojące wyniki, i mogą taką krew odrzucić. Kilka godzin po treningu poziomy kreatyniny mogą być tak wysokie że wskazują na niewydolność nerek.
Serio badają bardzo szczegółowo każda donacje typu poziom wszystkich hormonów, czy ta kreatynę, czy badania mniej konieczne to bardziej jednak wyrywkowo, bo to jednak są koszta, a rckik dostaje chyba 150-200 złotych za worek krwii od szpitala, no chyba że minister