Aktywne Wpisy

kamil-tumuletz +247
„Polish jokes” to gotowy tytuł na dokument o tym, jak w Polsce przez trzy dekady wbijano ludziom do głowy, że trzeba się „cieszyć z roboty za grosze, bo inaczej gospodarka padnie”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
rales +1045
ZAPLUSUJ TEN WPIS, A ZAWOŁAM CIĘ ZA 7 LAT
Tak aktualnie prezentuje się najdroższa 11. (wg transfermarkt) zawodników mających nie więcej niż 18 lat.
Zobaczymy za 7 lat, gdy chłopaki będą mieli po 25 lat, ilu zrobiło wielką karierę, z ilu wyrosły Bojany, a ilu przepadło w zawodowym futbolu.
Trochę
Tak aktualnie prezentuje się najdroższa 11. (wg transfermarkt) zawodników mających nie więcej niż 18 lat.
Zobaczymy za 7 lat, gdy chłopaki będą mieli po 25 lat, ilu zrobiło wielką karierę, z ilu wyrosły Bojany, a ilu przepadło w zawodowym futbolu.
Trochę
źródło: Screenshot(16)
Pobierz

Byłem w sklepie i przymierzyłem trochę. Z racji na mój wysoki wzrost, rozmiar modelu z dodatkową długością trzeba by zamówić specjalnie, ale babka w sklepie mówiła mi, że rozmiar, który mierzyłem (regular length) jest ok i że mogę zobaczyć zdjęcia kolesi, których mają na ścianach i porównać. Spoko, tyle, że oni do zdjęć mają zazwyczaj jakieś ciasne, krótsze, bo kończące się długością gdzieś bliżej nadgarstka niż kości kciuka. Mam dylemat, czy marudzić o zamówienie dłuższego, czy brać to co mają. Może sie okazać też, że ten dłuższy model będzie za długi i będę wyglądał jak ten koleś z mema "przystojny kawaler"..
(sklep nie w Polsce, więc trochę inaczej z rozmiarówką)
#modameska #ubierajsiezwykopem #garnitur #modameska
źródło: comment_1673008915xDQGLTmTbZjCwtZDrNtYC9.jpg
Pobierz@Parotia: z płaszczem pomyliłeś
https://janadamski.eu/2016/11/proporcje-marynarki/
https://mrvintage.pl/2013/08/pytania-czytelnikow-6.html
Sieciówki tną na materiałach a doradcy w sklepie jadą na najniższej krajowej. O tekstach sprzedawców w sieciówkach to można napisać książke.
Tam są osoby z przypadku, zarabiając minimalną krajową. Niespecjalnie im zależy żebyś dobrze wyglądał, tylko żebyś kupił ten garniak i udał się pośpiesznie do wyjścia.
@jezus_z_kabaretu:
Jak kupowałem marynarkę to mówię, że się nie dopina w tym rozmiarze i nie da rady zapiąć. Na co facet ze sklepu. Jak do biura Pan będzie chodził, przy biurku siedział to przecież nie będę zapinał. No tak,