Aktywne Wpisy

JakDorobic_com +146
Ostateczne #rozdajo z okazji Black Friday! Rozdajemy kartę podarunkową Allegro o wartości 100 zł!
Zasady rozdajo są proste. Aby wziąć udział:
• Daj plusika.
•
Zasady rozdajo są proste. Aby wziąć udział:
• Daj plusika.
•
źródło: rozdajo 28.11
Pobierz
nowszyja +23
Dlaczego Polacy to takie bezguścia? W ostatnich miesiącach przeglądałem sporo ogłoszeń sprzedaży mieszkań i to jest dramat jak kiczowato Polacy wykańczają mieszkania. Jak nie boazeria milenialsów, czyli pseudo kamień z Castoramy, który tłumie małpy przyklejały na połowie ścian w mieszkaniu 10 lat temu, to teraz płytki drewnopodobne i panele winylowe, czyli gumolit, symbol biedy lat 90-tych, a teraz nowa moda wśród milenialsów xD Dla Polaków styl i standard mierzony jest ilością wydanych
źródło: lazienka
Pobierz

-warto robić fosę? Gdzies na gameplayu słyszałem ze jak się hufiec krasnoludów wystraszy to może w to wpaść i się utopić.
-wysłałem ekipę na wojnę z elfami i przynieśli mi z wyprawy jakiegoś oswojonego niedźwiedzia, dużego wilka i cos tam jeszcze. Co z tym zrobić najlepiej?
-populacja krasnoludów wynosi 120, i teraz pytanie, bo do tej pory udawało się trzymać ich zadowolenie na przyzwoitym poziomie, teraz doszło so jakiejś bójki w karczmie i wszystkim pospadalo do przedostatniego punktu. W jaki sposób dbacie ocnastroj krasnoludów oprócz świątyni/karczmy?
#dwarffortress
1) jak wolisz, generalnie zawsze mozna sie zamurowac kompletnie i miec w------e na oblezenia (a przynajmniej tak bylo X lat temu jak gralem xd).
2) hodowac i oswajac a potem uzywac do walki
3) dobre jedzenie i wystroj pokojow
co do ostatniego punktu podobno mgiełka wody poprawia nastrój
Zaatakował mnie jakiś gigantyczny bóbr i po ugryzieniu reszta krasnali zaczela się w niego zamieniać - jak przed czymś takim się ustrzec?
Co pewien czas atakuje werebeast. W skrócie zaatakował Cię bobrołak ;) każdy kogo ugryzie jest zarażony. nie ma na to lekarstwa. Mało tego cały fort może Ci przez taką infekcję paść bo każde ugryzienie zaraża i masz efekt domina. Ja