Aktywne Wpisy

Salido +297
Minął 73. (z 73) dzień wakacji.
KONIEC WAKACJI 2024!
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 6 wypadków śmiertelnych w których zginęło 8 osób.
349
KONIEC WAKACJI 2024!
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 6 wypadków śmiertelnych w których zginęło 8 osób.
349
źródło: 1-433025-24
Pobierz
duzy_krotki +1
Będę kupował nową furę:
- tylko nowe
- jak największe (miejsce w środku i bagażnik)
- do 180k
- paliwo każde tylko nie elektryk
- może być manual
- tylko nowe
- jak największe (miejsce w środku i bagażnik)
- do 180k
- paliwo każde tylko nie elektryk
- może być manual

#pieniadze #gospodarka #bitcoin #holownia
źródło: comment_1672646743i8Hx03Lfej15y82Qo9yQT3.jpg
Pobierz@Bulletproof-50: a to apropos czego?
byli by w dupie jak dziś grecja xD
Banki komercyjne zaciągnęły długów x5 ponad wielkość gospodarki, a jak przyszedł kryzys to zbankrutowały. Nie wiem czy pamiętasz ale MFW, BRM były mocno przeciw temu żeby Islandia ogłosiła bankructwo, a oni zrobili to pomimo tego.
Spadek wartości waluty to jest konsekwencja tej sytuacji, a nie przyczyna.
Tak czy inaczej Islandia dzięki swojej walucie mogła wtedy zbankrutować i dziś ma się świetnie. Grecja w podobnej sytuacji nie mogła zbankrutować i dziś ma dużo mniejsze PKB niż 10 lat temu i prawdopodobnie nigdy nie wyjdzie ze spirali zadłużenia. No ale twoim zdaniem to jest ok
@Sarza01: to w ogóle nie są podobne sytuacje...
Nawet nie potrafię znaleźć jednego argumentu, żeby człowiek uczciwy, płacący podatki, żyjący w państwie wolnym i demokratycznym, miał się obawiać likwidacji gotówki.
Czemu w takim razie nie są podobne?
@aresius: jak nie cyfrowe euro, to będzie cyfrowy złoty. Globaliści wdrażają cyfrową dyktaturę tak czy inaczej.
No właśnie dokładnie odwrotnie, to zmniejszenie prywatności, w zamian za eliminacje największych patologii życia społecznego i politycznego, jest niewielką ceną.
A czego niby się
powiedzcie mi, bo nie wiem, a jestem ciekaw. Jeśli ta integracja euro zone tak dobrze działa to kraje bałtycki, Słowacja, Słowenia czy Czechy powinny mieć podobnie jak w Niemczech i na zachodzie Europy tani kredyt na stałej stopie - czy tak jest? Czy zwykły obywatel może korzystać z euro w równym stopniu? Bo jeśli to tak dobrze działa to kredyt w tej samej walucie w całej
źródło: comment_1672676447HxSgOgyypJPj2YHyuP20be.jpg
Pobierz