Wpis z mikrobloga

  • 47
@SmakoszKotow: Nie robisz w produkcjach to nie wiesz. Sam mam produkcje i produkuje lepsze i gorsze produkty w zależności od zasobności portfela klienta. Mój sąsiad natomiast pracował w PG. Pampersy w PG dla biedronki kiedyś byly robione wg innej struktury aby były tańsze w produkcji. Dlatego nie zdziwilbym się gdyby produktuty exportowe byłby gorszej jakosci tam
  • Odpowiedz
@toooom: barilla jest przereklamowana i chemiczna niestety. Makaron im jaśniejszy tym lepszy skład. Jak jest bardzo złoty , wręcz żółty to nie jest dobry jakościowo. Ja polecam Stefano Berruto na przykład
  • Odpowiedz
We #wlochy wszystko smakuje lepiej. Nawet zwykły makaron barilla jest lepszyw smaku. Podejrzewam ze na export idą produkty ze zmienionym składem. Zakupy zrobione #mieso #jedzenie #foodporn


@toooom: Dokładnie tak jest. Najgorsze produkty idą do gownokrajow jak Polska, Ukraina, baltics itp. Jakość jedzenia we Francji, Włoszech i UK jest genialna.
Ale prawdziwe problemy zaczynaja się przy ubraniach: dostajemy gorsza jakość w wyższej cenie,
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 64
@toooom: tak, specjalnie mają drugą linię produkcyjną dla Polski xD luzuj folię

@SmakoszKotow:

Pracowałem na produkcji kiedyś. Nie potrzeba innej linii produkcyjnej. Po prostu wystarczy włożyć inny wsad, a cała reszta jak opakowania i sposób produkcji są takie same. U mnie w ciągu jednej zmiany zdarzało się, że nawet 2-3 razy zmieniana była marka produkowanego produktu. 20 min przerwy na zmianę opakowań, kartonów, surowca, zmianę w systemie elektronicznym
  • Odpowiedz
1kg mięsa na osobę (powyżej: 17-23 CHF za każdy dodatkowy kg)

Wszystkie schowki, pod siedzeniami, pod tapicerką. Wszystko sprawdzą


@open_or_die: ja pieprzę, przeżywam już drugi szok w tym tygodniu na mirko. Pierwszy to jak się dowiedziałem o tradycji wyciągania bramy z zawiasów po pasterce.
  • Odpowiedz
@SmakoszKotow A co w tym dziwnego? W tygodniowym cyklu produkcji 3-zmianowej jesteś w stanie zrobić tyle receptur, na ile pozwala rachunek cyklu i wyobraźni. Nie potrzebujesz więcej linii, żeby robić produkty dla różnych klientów na różne rynki.
  • Odpowiedz
@NieBendePrasowac w Szwajcarii jest pełno takich absurdów z naszego punktu widzenia.
Mają zamknięta gospodarkę to dbają o swoich. Masz kupić w Szwajcarii i sprawili że nie opłaca się brać nic hurtowo.

Ciekawe jest też to że jak zrobi się zakupy w Niemczech i na granicy pójdzie się do kontroli celnej z paragonem to Szwajcaria oddaje ci różnice w vacie który w DE jest wyższy xD
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
tak, specjalnie mają drugą linię produkcyjną dla Polski xD luzuj folię


@SmakoszKotow: A ty serio myślisz, że trzeba mieć dziesięć zakładów produkcyjnych żeby robić na rodzimy rynek i na kraje typu Polska? XD
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Podejrzewam ze na export idą produkty ze zmienionym składem.

@toooom: tak, specjalnie mają drugą linię produkcyjną dla Polski xD luzuj folię
@SmakoszKotow: w zasadzie to nie drugą linię, można robić na jednej, ale tak: często na eksport trafiają gorszej jakości produkty xD

A taka oliwa czy wino najlepszej jakości w ogóle nie opuszcza Włoch. W Niemczech najlepsze wina rozchodzą się jak świeże bułeczki i nikt nawet nie myśli
  • Odpowiedz