Aktywne Wpisy

Kearnage +461

tojapaweu +242
Cholera, coś mi się odkurzacz ostatnio zacina i gorzej ciągnie. Znacie może numer do firmy Predom, aby wysłać sprzęt do nich na serwis? Niestety ten z książeczki gwarancyjnej nie odpowiada.
#pytanie #zalesie #pytaniedoeksperta
#pytanie #zalesie #pytaniedoeksperta

źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
#gielda
Komentarz usunięty przez autora
@anonimowy_programista: Cykl życia mikroblogera się chyba dopełni z tym podejściem.
@anonimowy_programista: xD Po 440$ było wycenione słusznie, ale po 110$ to rynek sìe myli?
@picasssss1: Stworzył i pielęgnował teslowski model inwestycyjnego kultu bez żadnych racjonalnych zasad zarządzania ryzykiem. Ilość umoczonych wykopków, którzy wybrali dzięki niemu tę drogę jest pewnie wyższa niż umoczonych na gazie, więc zbiera plon, który miesiącami zasiewał. Sam pisał, że te pieniądze pakowane w teslę nie są mu w sumie potrzebne, więc krzywdy mu nie robię.
@picasssss1: Tu przebiega nasza różnica, bo na każdym instrumencie można wygrać kasę, a z dobrym zarządzaniem ryzykiem na żadnym nie będzie sznura.
@anonimowy_programista: To co się działo przez poprzednie 2 lata to było nieporozumienie. Tesla nie była warta więcej niż wszyscy pozostali producenci samochodów razem wzięci i nadal nie jest. Nie mówię, że nigdy nie będzie, ba, wierzę w to, że w perspektywie 2030 mogą stać się liderem branży, ale na ten moment nie ma absolutnie żadnego powodu, żeby Tesla miała
źródło: comment_1672214312SdlnVpzqVq09L0tQkwc1k6.jpg
Pobierz@anonimowy_programista: Ja wszystko rozumiem, ale trzymanie niemal 100% kasy w jednej spółce to jest po prostu proszenie się o kłopoty.
Jest tyle rzeczy, które mogą wpłynąć na wycenę i przyszłość każdej pojedynczej spółki, że dywersyfikacja jest
źródło: comment_1672234188x124jDazuBXCbRc24gwAHo.jpg
PobierzNa giełdzie mam tylko Teslę, ale poza giełdą mam też inne aktywa, więc o mnie się nie martw.
W
Kwestia czasu kiedy ktoś ich nadgoni technologicznie i okaże się, że to ścierwo nie jest warte tyle co toyota + bmw razem wzięte.
btw epizodycznie szortuje tesle od 5 lat i mimo, że teraz kurs leci w dół to koniec końców chyba przegrałem, ale nadal jestem pewny że Musk wyląduje razem z
@anonimowy_programista: No ale to jesteś multimilionerem, dla którego pół bańki w Tesli to tylko 5-10% twoich inwestycji? Bo z twoich poprzednich wpisów to nie wynikało, ale może źle zrozumiałem.
Publikujesz gdzieś poza wykopem?
źródło: comment_16722370979e2yu1oob2pjysUdDfTAMo.jpg
PobierzZmiana warunków rynkowych. Rozwój konkurencji. CEO zajmujący się czymś innym. Spadek zaufania klientów do
@anonimowy_programista: Widzę, że jednak fanatyzm.
@Koronanona: pokaz ile zarobiles na shortach