Wpis z mikrobloga

jakie aso ma przebitki w cenach - w aucie mamy z-----a się pompa do spryskiwaczy a że auto zawsze serwisowała w aso, to też chciała to tam zrobić.
Poszedłem do serwisu zapytać ile kosztuję pompa i mniej więcej wymiana - kosztu naprawy nie wiedzieli, spoko. a koszt nowej pompki to 280zł

Właśnie wyjąłem samemu pompkę ze zbiornika - sprawdziłem jej numery i znalazłem dokładnie ten sam model, oem a nie zamiennik - koszt 90zł

Dopiero teraz do mnie dotarło jakie przebitki ma ASO na częściach i jak coś tam robić to jedynie samemu załatwiając części.

#motoryzacja #samochody
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@snickers111a: generalnie poza ASO ciężki kupić większość części OEM więc nie wiadomo jakie mają przebitki,
ta pompka za 90 zł to z jakiego sklepu?
wiele jest też podróbek świetnej jakości robionych przez Chińczyków i mają nabijane numery OEM

swego czasu widziałem ofertę z "wietrzenia magazynu" w Porsche i tam wynikało z tego, że ok. 70-90 proc. ceny części to ich marżą,
no ale to też Porsche i tam właśnie wybitnie
  • Odpowiedz
@snickers111a: często na grupach motoryzacyjnych konkretnej marki użytkownicy wypracowują sobie jakiś rabat. Dla przykładu mam jakiś dla grupy VAG, z którego korzystałem i zakupy w ASO tańsze o jakieś ~20%
  • Odpowiedz