Wpis z mikrobloga

@glos_zenady: docelowo tak jak koledzy pisza basen ale ja bym i tak na ppczatek udal sie do fizjo. Raz mnie mostek nawalał przez 3 tygodnie poszedlem do fizjo, powkladał paluchy gdzie trzeba i na drugi dzien jak ręką odjął( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@glos_zenady: same here :) pomogło ruszenie tyłka; spacery po 1-2 godz dziennie, siłownia, domowe sprzęty do ćwiczeń (hula-hop, ciężarki, skakanka), siłownia... Pare dni ruchu i ból znika jak ręką odiął. Pare dni siedzenia na dupie i wraca :(
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@glos_zenady: idź do fizjo. 1 - 2 wizyty i na 100% dużą ulgę. Potem zacznij jakieś ćwiczenia co niezbyt obciążają. Te 15 minut co drugi dzień krzywdy nie zrobi, koksem nie będziesz ale na pewno trochę ruchu nie zaszkodzi.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@glos_zenady: wygodne krzesło, nie jakieś gejmingowe gówno, siedziałem na takim przez jakieś 3 lata. Nigdy więcej.
Biurko z podnoszonym blatem, przy którym będziesz mógł stać.
Jeśli się choć trochę ruszasz i nie jesteś mocno zastaną bułą, to dorzuć sobie jakieś ćwiczenia rozciągające, jak nie masz pomysłu to spróbuj ten cykl jogi (tylko na początku rób na jakieś 40%, żeby nie zrobić sobie krzywdy):
https://youtube.com/playlist?list=PLui6Eyny-UzwxbWCWDbTzEwsZnnROBTIL

Jeśli będziesz stał to, wrzuć sobie
  • Odpowiedz
@ArekMaupa: Machanie sztangą i wzmocnienie mięśnie to podstawa do naprawy pleców i problemów z kręgosłupem. Słabe mięśnie, które nie trzymają poszczególnych kręgów w mieści gdzie powinny być są powodem bólów i problemów. Siłownia to chyba najlepsze co można zrobić dla swojego zdrowia.
  • Odpowiedz
@glos_zenady: przerabiam to samo i tak: chodziłem do fizjo (coś tam połatał i pokazał ćwiczenia), chodzę regularnie na siłownię, biegam, czasami idę na basen. I wszystko #!$%@? z tego jak i tak 8h siedzę. Największą poprawę dało mi biurko stojące
  • Odpowiedz