Wpis z mikrobloga

Dziś wam wytłumaczę, dlaczego faszerowanie się #redpill , #blackpill i tak dalej nie ma najmniejszego sensu. Jestem w stanie zrozumieć i zgodzić się z tokiem rozumowania, argumentacją, ogólnie wszystkim o czym tak gadacie. Ale w całej tej ideologii brakuje najważniejszego elementu - do czego to wszystko ma prowadzić. Bo wymyślacie sto tysięcy powodów dla których nie warto szukać dziewczyny, a potem w nocy płaczecie z samotności. Posiadacie wiedzę, która w całej swojej mądrości doprowadza do gigantycznego smutku. Serio o to w tym chodzi? Nie lepiej po prostu żyć w niewiedzy, być prostym, a w efekcie po prostu - znaleźć szczęście w swojej dziecięcej naiwności? Taki obraz wasz jak na obrazku
#przegryw #zwiazki #logikaniebieskichpaskow #logikarozowychpaskow
Pobierz Haruspik - Dziś wam wytłumaczę, dlaczego faszerowanie się #redpill , #blackpill i tak...
źródło: comment_1671446469sHoBWhM5fazw6r0uMsiXwn.jpg
  • 78
@Pozytywny_gosc: Eh w żaden sposób, ja w pierwszym komentarzu stwierdziłem, że jestem w stanie się z wami zgodzić. Po prostu odkrycie redpilla, blackpilla też mu nie pomoże nikogo znaleźć, a stwierdzenie że jest genetycznym śmietnikiem chyba raczej wszystko pogorszy. To jest sens o który mi chodzi, w jaki sposób to zmieni jego życie. Tak po prostu stwierdzi: ah rozumiem, żadna mnie nie chce no trudno, teraz będę szczęśliwy bez kobiet. Nie
Po prostu odkrycie redpilla, blackpilla też mu nie pomoże nikogo znaleźć, a stwierdzenie że jest genetycznym śmietnikiem chyba raczej wszystko pogorszy.

@Haruspik: świadomość, że planeta jest przeludniona i grozi nam katastrofa klimatyczna raczej też tego nie polepszy, bo nie zabijemy 7 miliardów ludzi i nie przestaniemy nagle używać plastiku i ropy naftowej

Ta wiedza nie ma dać ci nadziei i wiaty tylko prawdę. A prawda jest brutalna. Lepiej wyzbyć się nadziei
@Haruspik: ale chłopie, my tu żyjemy normalnie, zarabiamy kilka średnich krajowych, biegamy ultra-maratony, pływamy 15 długości basenów na jednym wdechu, gymcel maxxujemy na siłce

A ty pewnie mieszkasz dalej z rodzicami i nawet nie masz prawka, a dajesz jakieś porady xD

Jak chcesz zacząć dawać jakieś rady to najppierw się przedstaw - ile masz lat, życiowe osiągniecia, majątek, dochód, czym się zajmujesz? Na pewno jesteś osobą sukcesu prawda?
Ale w całej tej ideologii brakuje najważniejszego elementu - do czego to wszystko ma prowadzić

@Haruspik: To nie jest ideologia, a zbiór faktów, to raz, a dwa dzięki tej wiedzy człowiek z godnością nie będzie pajacować w nadziei że oszuka swój los - człowiek świadomy lub nie i tak jest skazany na samotność, bo dzisiejsze kobiety nie chcą zadawać się z facetami poniżej 6/10, niezależnie co sobą prezentuje. Takie osoby im
Nie jest nawet, żeby czuć niechęć do kobiet.

@clrs: Więc dlaczego na wykopie często się z tym łączy?

On jest po to, żeby mieć świadomość, być ostrożnym, mieć kontrolę nad swoim życiem i nie uzależniać swojego szczęścia od kobiet.

To brzmi sensownie, szkoda, że tutaj poszło to w inną stronę.
@Pozytywny_gosc: Ale czemu zmieniasz temat i gadasz o jakichś samochodach i dochodach. Mi chodzi o wałkowanie tematu wiadomego, a co robisz tam w życiu to mi koło fifaka lata. Jakoś ciężko mi uwierzyć, że ci od kilku średnich krajowych po wszystkim zasiadają przed kąkuter i opisują swoje doświadczenia z hipergamią. Przecież to się kupy nie trzyma. W ogóle bez sensu to jest, bo od tematu zjechaliśmy za bardzo i chyba będę
@Haruspik: Ale to jest proste jak drut. Kobiety tak jak chłopy szukają najlepszego partnera, ale przez to ze kobiety maja w tym łatwiej (łatwiej dać niż zdobyć) to maja przewagę. W naszej kulturze to chłop musi się „nastarać” o dziewczynę żeby cokolwiek zdziałać, ale przez internet nie ma dopasowania na poziomie lokalnym (osiedle, wieś) i poziom jest wyższy. Sam mam żonę i wiem jak #!$%@? jest teraz „rynek matrymonialny” dla ludzi
@Zly_CzlowiekXD: Dobra kolejny chhollerajasna. Trochę się wkurzyłem bo w kółko to samo bredzicie, czytać nie umiecie? Mi chodzi o sens i przesłanie jakie to niesie. Dobrze, jest jak mówisz, świat jest jaki jest, nie warto się żenić, kobiety patrzą tylko na kasę i wygląd (dobra jeszcze coś tam, uogólniam, nie zesrajcie się). Serio mam uwierzyć że żadnej dziewczyny nie masz, czy żadna Ci się nie podoba?
@Haruspik: Pisze o sytuacji gdzie komuś ciężko jest znaleźć partnera jak #!$%@? się ze spotkań towarzyskich i zamknie się w swoim świecie. Jest to łatwiejsze, ale potem zeby wrócić do „towarzystwa”, potrzeba w #!$%@? starania. Nie każdy ma taka możliwość, ze ogarnięty życiowo człowiek weźmie ich pod swoje skrzydła, aby mógł zbudować pewność siebie
@Haruspik: próbuję znaleźć odpowiedź na pytanie, po co powstał ten wpis, i jako żywo, ty sam chyba nie wiesz po co. Powiedz złotko, jaka jest alternatywa do posiadania wiedzy, i w którym miejscu jest ona lepsza? Jakie tajemnicze a przed nami ukryte zalety daje ignorancja? Wreszcie, w skali całego społeczeństwa, w czym ignorancja jest lepsza?
Bo przecież jest lepsza, nieprawdaż złotko?
@Pozytywny_gosc: O jakim wyzbyciu się nadziei piszesz?

Przecież nawet Ty przyznajesz się do tego, że piszesz z laskami na Tinderze, chodzisz na randki i opisujesz to na wykopie. Z jakiegoś powodu to robisz, więc jednak masz jakąś nadzieję (chyba, że to kolejny projekt Sraudiusz albo inne rewelacyjne pomysły świętego tagu).

Oszukiwanie samego siebie, nic więcej.
@DzazesOrozes: Pewnie nie zwracasz na to uwagi jako facet. Weszłam na tag #blackpill, przejrzałam ostatnie wpisy i co chwilę stwierdzenia, że kobiety nienawidzą mężczyzn, którzy nie są przystojni, liczy się dla nich tylko wygląd, lecą na murzynów, "puszczają się" itp. A to są te łagodniejsze wpisy, bywały o wiele gorsze. Oczywiście nie mówię, że mają powstawać peany na temat kobiet czy coś, ale widać wyraźnie niechęć. A można by podejść
@Haruspik:

Serio mam uwierzyć że żadnej dziewczyny nie masz, czy żadna Ci się nie podoba?

"nie zesrajcie się" - super jakość dyskusji XD
pytasz się co może dać ta wiedza, to ci napisałem.

Powiem ci na to tak - to czy posiadam czy nie, czy mi się jakaś podoba czy nie, nie ma już absolutnego żadnego znaczenia. Jak chcesz wiedzieć - jak znaczna młoda męska część nie mam dziewczyny.
I szczerze