Wpis z mikrobloga

Jeszcze 4 lata temu uważałem że dobrze mi się żyje a dzisiaj jestem takim dziadem że chyba mam depresję. Dochód w naszym domu (różowa i ja) to 22k brutto (czyli jakieś 16k netto). Mam mieszkanie 80 m kw. w 1/4 na kredyt, drugie 40 m kw. na wynajem (bez kredytu) i 200k na koncie. 4 lata temu wydawało mi się że to dużo ale jak teraz obserwuję że budowlaniec wyciąga 20k na czysto na miesiąc, hydraulik 30k, ludzie stawiają domy po 1.5 mln, kupują auta po 400k i chyba po prostu straciłem cel w życiu. Znam rodzinę (ekspedientka i monter) którzy (co prawda na kredyt) mają lepszy dom i samochód niż ja. Czuję że przegrałem zycie i zacząłem nawet zawalać pracę bo nie mam motywacji. A piszę to bo ostatnio czytałem artykuł o ludziach którzy zarabiają 10k i uważają że to za mało - tak to jest mało. #pieniadze #depresja #praca #inflacja #gospodarka #polska #motywacja #kredythipoteczny #kredyt
  • 111
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

to ja chyba nie rozumiem twojej idei wegetowania. Dla mnie wegetuje to kolo na rencie, który ma miesięcznie 1500zł na wszystko, opłaty i jedzenie. Niby przeżyje, ale to właśnie taka wegetacja bez żadnej przyjemności w życiu. Ale nie parka która ma 16k, bo przy sensownym rozporządzaniu pieniędzmi, będzie i na przyjemności i na oszczędności, które potencjalnie pozwolą na wielomiesięczną przerwę od pracy. Różnica jest kolosalna.

@fenbekus: no nie rozumiesz. ale
  • Odpowiedz
@geronimo80: matko jedyna jaki ty jesteś oderwany od rzeczywistości XD ok myśl sobie co chcesz, nie wiem w takim razie jak dajesz radę z myślą że przez resztę życia będziesz w tym wegetatywnym stanie
  • Odpowiedz
@geronimo80: oczywiście oczywiście, jeszcze tylko pare lat i to ty będziesz tym co innymi pomiata, a nie inni tobą jak jest teraz ( ͡° ͜ʖ ͡°) a jak tam xiaomi, nadal działa telefon dla wegetujących?
  • Odpowiedz
  • 1
@DrCieplak niech zgadnę oglądasz tick toka i Instagrama ?
I na tym buduejsz wyobraźnie o świecie, gdzie na zdjęciach każdy jest bogaty, uśmiechnięty.
70% ludzi w Polsce może pomarzyć o takiej sytuacji jak ty masz.

Jak ci źle to jebnij robotą, zacznij układać płytki, wykończenia wnętrz. ;) ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
Znam rodzinę (ekspedientka i monter) którzy (co prawda na kredyt) mają lepszy dom i samochód niż ja

@DrCieplak: na prawdę? Serio? No to pa tera: zawsze będzie ktoś kto będzie miał lepszy samochód i dom robiąc nic. Pojedź w świat i szybko zobaczysz że nie ważne jaki masz samochód czy dom: ważne jaki masz jacht. Podpływaj sobie trochę 30m jachtem, na przykład na Lazurowe Wybrzeże i zobacz że nie ważne
  • Odpowiedz
@DrCieplak: jeśli oceniasz swoje szczęście w życiu przez pryzmat tego ile zarabiasz to niestety jesteś w wielkim błędzie i sam robisz sobie krzywdę. Gwarantuje Ci że gdyby było Cię stać na wszystkie luksusu świata to dopadł by cię dokładnie taki sam stan rzeczy.
  • Odpowiedz