Aktywne Wpisy
mickpl +1518
cytmirka +195
Ostatnie zdjęcie Rudzika, zrobiłam je kilkanaście minut przed eutanazją… To była moja pierwsza eutanazja podopiecznego psiaka.
Skąd się wziął Rudzik? Jakiś czas temu jego opiekun został oddany do domu starców, a rodzina niestety nie poczuła się ani trochę odpowiedzialna za Rudzika i drugiego psiaka, więc obydwoje trafili pod naszą opiekę.
Rudzik miał chore nerki i kamień na zębach, usunięcie kamienia miało mieć miejsce teraz w piątek, ale już nie doczekał. Według weterynarz i tak nie wybudziłby się po zabiegu, bo wyszło, że serduszko również słabe.
Stan
Skąd się wziął Rudzik? Jakiś czas temu jego opiekun został oddany do domu starców, a rodzina niestety nie poczuła się ani trochę odpowiedzialna za Rudzika i drugiego psiaka, więc obydwoje trafili pod naszą opiekę.
Rudzik miał chore nerki i kamień na zębach, usunięcie kamienia miało mieć miejsce teraz w piątek, ale już nie doczekał. Według weterynarz i tak nie wybudziłby się po zabiegu, bo wyszło, że serduszko również słabe.
Stan
Praktyką w takich sytuacjach, gdy jest blisko zamknięcia sklepu jest, że podczas zgłaszania kradzieży na 112 mówi się, że sprawca szarpie się i jest agresywny. Wtedy policja przyjeżdza w kilka minut na sygnałach. Wielokrotnie robili to pracownicy w sklepie w którym pracuje moja dziewczyna. Ze względu, że się wczoraj śpieszyła na tę imprezę zrobiła identycznie.
Policja przyjechała po 5 minutach. Wszedł niemiły policjant i zamiast rozprawić się ze złodziejem to kazał pokazac mojej dziewczynie nagranie z monitoringu w jaki sposób mężczyzna był agresywny.
Ostatecznie skończyło się na mandacie dla złodzieja na kwotę 100 zł i mandacie dla mojej dziewczyny na kwotę 500 zł. Czy to normalne?
#policja #prawo #rozowepaski #kiciochpyta
Komentarz usunięty przez moderatora
@derton778: za kłamanie na telefonie alarmowym powinien oprócz mandatu być dodatkowo strzał z paralizatora na ogarnięcie
@re_plenish: 64 kw
@Nizax: w sumie całkiem prawdopodobne, jakbym miał czekać ze złodziejem na policję od 21 do 24, to bym mu kazał #!$%@?ć i poszedł do domu ¯\_(ツ)_/¯
1. Kara za nieumyślne wykroczenia będąc kierowcą samochodu jest wielokrotnie większa, niż kary za umyślne kradzieże, w ogóle wysokość kary dla złodzieja absurdalna.
2. Na policję trzeba czekać kilka godzin, to mówi samo za siebie
Ale twoja dziewczyna dobrze, że dostała mandat