#wolski #wolskiowojnie #obowiazkowecwiczeniawojskowe #wojna @Niemamwiedzy: Tak dzwoniłem przed chwilą do WCR Wrocław na nr: 261-656-115 Miałem rację: podlegam poborowi na ćwiczenia ponieważ mam Żone która jest w jednym gospodarstwie domowym. Inaczej rzecz biorąc możesz ładnego posta napisać że dezinformujesz Wykopowiczów i przy okazji ciśniesz po mnie bezzasadnie.To że ma się dziecko <8 rż nie jest powodem odroczenia jeżeli dziecko ma innego rodzica który nie ma ograniczonej władzy rodzicielskiej, nie jest w szpitalu, więzieniu itp.
Oczywiście zalecam zadzwonienie do twojego WCRu żeby się upewnić. O PESEL nie proszą przy tej okazji ( ͡°͜ʖ͡°)
@Axsis692: o ciąży nic nie ma w ustawie z tego co widziałem. Ale spokojnie, za 5 miesięcy będziesz ustawiony na 8 lat, jest mała szansa, że cię złowią w tym czasie.
Źródłem prawa jest PRAWO a nie to, co sobie pani z WCRu powiedziała. Każdy Ci to obali mówiąc "pani widocznie czegoś nie zrozumiała, artykuł ten i ten w tym i w tym dokumencie mówi tak a nie inaczej" i pozamiatane.
Jeśli ja ci dzisiaj powiem, że masz lać po ryjach wszystkich, którzy mają niebieskie podkoszulki na sobie to zaczniesz tak robić? ( ͡
pani referentka z WCR nie jest źródłem prawa. Źródłem prawa są akty prawne.
@karakanjaroslaw: oj to chyba nie próbowałeś nigdy nic ogarnąć w urzędzie gminy/powiatu w Polsce B, albo dziekanacie typowej polskiej uczelnii ( ͡°͜ʖ͡°)
@andrej2: ale to jest akurat dość jasno zapisane w ustawie. Samo CWCR jakieś 10 dni temu jeszcze nie wiedziało, że w ogóle mogą brać cywili do wojska, wiec wiedza o przepisach nie jest ich mocną stroną.
@Niemamwiedzy:
Tak dzwoniłem przed chwilą do WCR Wrocław na nr: 261-656-115
Miałem rację: podlegam poborowi na ćwiczenia ponieważ mam Żone która jest w jednym gospodarstwie domowym.
Inaczej rzecz biorąc możesz ładnego posta napisać że dezinformujesz Wykopowiczów i przy okazji ciśniesz po mnie bezzasadnie.To że ma się dziecko <8 rż nie jest powodem odroczenia jeżeli dziecko ma innego rodzica który nie ma ograniczonej władzy rodzicielskiej, nie jest w szpitalu, więzieniu itp.
Oczywiście zalecam zadzwonienie do twojego WCRu żeby się upewnić. O PESEL nie proszą przy tej okazji ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Senuyo: nie, ale ciężarne bardzo łatwo dostają długie zwolnienia lekarskie - innej opcji nie widzę, no bo jaką?
Komentarz usunięty przez autora
Źródłem prawa jest PRAWO a nie to, co sobie pani z WCRu powiedziała. Każdy Ci to obali mówiąc "pani widocznie czegoś nie zrozumiała, artykuł ten i ten w tym i w tym dokumencie mówi tak a nie inaczej" i pozamiatane.
Jeśli ja ci dzisiaj powiem, że masz lać po ryjach wszystkich, którzy mają niebieskie podkoszulki na sobie to zaczniesz tak robić? ( ͡
@karakanjaroslaw: oj to chyba nie próbowałeś nigdy nic ogarnąć w urzędzie gminy/powiatu w Polsce B, albo dziekanacie typowej polskiej uczelnii ( ͡° ͜ʖ ͡°)