Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Dostałem wezwanie na zdaje się rozprawę rozwodowa mojej byłej dziewczyny w charakterze świadka xD ona jest powodem. Nie mogę się dowiedzieć o co chodzi bo mnie dawno poblokowla a typa nie znam.

Jakieś pro tipy?

#logikarozowychpaskow #zwiazki #p0lka #rozwod

---
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #63982df17a12ddf164842e7d
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Doceń mój czas włożony w projekt i przekaż darowiznę
  • 28
knur:
Nie słuchaj głupot, musisz iść i musisz zeznawać. Prawo odmowy składania zeznań ma tylko rodzina, mąż, żona, zstępni. Zależnie od sprawy nawet oni są w niektórych przypadkach wyłączeni z tego prawa (np. sprawy o ustalenie stanu cywilnego). Jest prawo odmowy odpowiedzi na poszczególne pytania, ale tam orzecznictwo jest jak to mówią jeden rabin powie tak, drugi nie. Jedyne co, to masz "prawo" nie pamiętać. Tylko nie bądź głupi i nie
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Oyhiba: a jakbys inaczej to rozwiązał? Skoro obcy człowiek podał twoje dane to Cię "zna" bo to raczej nie działa na zasadzie: dobra dajcie mi mariuszka z tej ulicy bo tak - a raczej są jakieś formalności #!$%@? muje, skoro został wezwany to znaczy, że według prawa zna osobę.

Jakby tak nie było to kogoś byś nie wezwał to miałby to w pompie, nikt by się nigdy na żadnej rozprawie nie
@AnonimoweMirkoWyznania:

jak dostaniesz pytanie na przykład: "czy powódka komunikowała się ze świadkiem przez SMS" to nie odpowiadaj "nie pamiętam"

To jest właśnie najlepsze pytanie żeby powiedzieć "nie pamiętam". Może to był Whatsapp, może SMS, może #!$%@? gołąb pocztowy. Odpowiada się precyzyjnie, co do litery, a nie ducha pytania. ( ͡ ͜ʖ ͡)