Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@norbert108: jak nic nie zrobisz, to cię nie uznają za #!$%@?. Jak zrobisz już wystarczająco, to będą takie dowody, żeby trafić do więzienia.

Przecież tam jest taka patologia i znieczulica, że ludzie czyszczą broń z lufą skierowaną w głowę i nikogo to nie obchodzi. Na pewno Seby robią sobie śmieszki z bronią, dopóki nikomu nic się nie stanie, to nikt się tym nie przejmie.
@norbert108 opowiem Ci o gościu z czasów jak ja byłem w wojsku, wtedy jeszcze obowiązywała normalna służba. Nazywał się Tomek i od początku było widać że to był jakiś frajer z piździchowa górnego, dorosły chłopak płakał za matką. Cały czas mówił jak to zrobi wszystko żeby zawinąć. Raz uciekł z jednostki ale że jak już mówiłem był frajerem to po dwóch dniach go przyprowadzili, dostał miesiąc aresztu, tam próbował zrobić połyk i
@norbert108 no ja uważam, że kiepski. Trochę lepszy od celowania w ludzi z broni. Pamiętaj, że to nie tak, że wylatujesz wśród patologicznych poborowych, a wśród losowych ludzi, którzy tak jak Ty dostali wezwanie. Chciałbyś żeby do Ciebie ktoś celował?

No a głodówka to też słaby pomysł, bo niszczysz sobie zdrowie, ktoś może się skapnąć co odwalasz i też do dupy. Nie jestem pewien czy taki "strajk" głodowy jest wgl legalny, więc
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Leithain: sam fakt możliwości bycia wylosowanym sprawia, że nie mogę spokojnie spać w nocy. A najlepsze, że gadam z ludźmi to sporo z nich chętnie by poszło na miesięczne ćwiczenia (część nawet kiedyś tam była) ale nie z łapanki.
@norbert108 też nie mogłem zasnąć, ale sobie to zracjonalizowałem. Może udaj się do psychiatry i opowiedz o swoich problemach (ja się wybieram i wybrać się nie mogę). Z tego co czytałem tabelkę - nerwica, która utrudnia normalne funkcjonowanie skutkuje kategorią D. Jeśli psychiatra określi tak Twój stan to w zasłużony sposób unikniesz ryzyka ćwiczeń.
ja rozważam losowe strzelanie w powietrze, celowanie z karabinu do ludzi i inne takie aż mnie uznają za zbyt niebezpiecznego i dyscyplinarnie zwolnią z wojska bez możliwości powrotu.

@norbert108: Poważnie? Za takie coś można trafić do ciupy.
@norbert108: Jak już zakładasz ekstrema to powiedz na samym wstępie że nigdzie nie idziesz i #!$%@?,odmawiasz ćwiczeń itd. Max to 3 lata za to jest(w praktyce wyjdziesz w niecałe dwa) . W praktyce grzywna albo oleją jak takich spraw będzie dużo. Przy okazji godnie się zachowasz i to państwo będzie cię musiało wtedy represjonować a nie ty #!$%@?ć jakieś dziwne rzeczy
@skitarii: ja bym śmiertelnie poważnie zapytał dowódcy:
- kiedy będziemy ćwiczyć strzelanie do ludzi?
- jakich ludzi?
- no a po co na Ukrainie łapią jeńców?