Byłem sobie wczoraj na zakupach, nie kupuje takich rzeczy już od kilku lat ale jak zobaczyłem że 1,75l (xD super pojemność bulwo) napoju kosztuje 7,45 zł i to w Biedronce a nie Żabce czy na stacji benzynowej to się ostro zdziwiłem. Przecież to jakaś abstrakcja, te napoje kosztowały 3,99-4,99zl i to z pełnym VAT. Dziękujemy #nbp dziękujemy #pis za #!$%@? kraju xD #biedronka #inflacja #gozpodarka
Jakie tam #!$%@?, rząd po prostu dba o to żeby społeczeństwo ograniczyło spożycie napojów słodzonych ( ͡°͜ʖ͡°).
@stayhydratedmydudes: I mięsa, serów, wędlin, jajek, innego nabiału, owoców, warzyw, pieczywa, słodyczy. A skoro obywatel spożycie ograniczył to srać tyle nie musi. Paczka srajtaśmy, którą w zeszłym roku kupowałem po 10zł teraz kosztuje prawie 18. Taka to 17% inflacja, gdzie towary pierwszej potrzeby zdrożały po 50-100%
@TypowyPolskiFaszysta nie powinieneś pić soków jeśli dbasz o zdrowie. to pozbawione witamin i błonnika, pasteryzowane źródło pustych kalorii składających się z samych węgli i cukru. jest to jednak dobry biznes robiony na ludziach, którym wydaje się, że jak kupią sobie soczek 100% NFC (z żelatyną xD) to będą lepsi od reszty.
trzeba jednak takim sokom przyznać, że jest to dobry wybór jeśli zależy nam wzmocnieniu naszego pragnienia i szybszym uzyskaniu próchnicy
zamiast kupić jedną butelkę bo akurat ma ochotę, to kupi zgrzewkę, bo akurat się opłaca
@moll: jak ktoś ma miejsce w domu to polecam zakupy wszystkiego hurtem na promocjach, tylko trzeba mieć silną wolę do tego, jeżeli kupujemy tak też produkty mniej zdrowe ( ͡°͜ʖ͡°) mi po latach się w miarę udało, mogę zapchać szafkę batonami i czipsami i nie zeżreć wszystkiego w tydzień
@witam12: bardzo niska cena, z żabce jest ponad 8 za 1,5l. Dziennie wypijam minimum 2l, zaczynam czuć sie jak palacz xd chyba taniej bedzie przejść na piwo bo cena za 1l nizsza
Teoretycznie każdy bąbel dyskwalifikuje oponę, ale nie mogę nie zapytać wykopowych ekspertów. Opony nie mają nawet miesiąca, ale #!$%@?łem się w dziurę tydzień temu. (╥﹏╥) Jeździć obserwować czy na śmietnik? #opony #pytanie #motoryzacja
Przecież to jakaś abstrakcja, te napoje kosztowały 3,99-4,99zl i to z pełnym VAT.
Dziękujemy #nbp dziękujemy #pis za #!$%@? kraju xD
#biedronka #inflacja #gozpodarka
@witam12: A toi tak było w #!$%@? za drogo jak na takie gówno.
@stayhydratedmydudes: I mięsa, serów, wędlin, jajek, innego nabiału, owoców, warzyw, pieczywa, słodyczy. A skoro obywatel spożycie ograniczył to srać tyle nie musi. Paczka srajtaśmy, którą w zeszłym roku kupowałem po 10zł teraz kosztuje prawie 18. Taka to 17% inflacja, gdzie towary pierwszej potrzeby zdrożały po 50-100%
Albo 4szt. x 2.5L za 7.99...
Komentarz usunięty przez autora
jest to jednak dobry biznes robiony na ludziach, którym wydaje się, że jak kupią sobie soczek 100% NFC (z żelatyną xD) to będą lepsi od reszty.
trzeba jednak takim sokom przyznać, że jest to dobry wybór jeśli zależy nam wzmocnieniu naszego pragnienia i szybszym uzyskaniu próchnicy
@moll: jak ktoś ma miejsce w domu to polecam zakupy wszystkiego hurtem na promocjach, tylko trzeba mieć silną wolę do tego, jeżeli kupujemy tak też produkty mniej zdrowe ( ͡° ͜ʖ ͡°) mi po latach się w miarę udało, mogę zapchać szafkę batonami i czipsami i nie zeżreć wszystkiego w tydzień
no
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Nigdy z kolei nie kupowałem tych gówno promocji na zasadzie kup "paletę" butelek pepsi a zapłacisz 4,50zł. Na co mi aż tyle.
@ArchDelux: i szczerski w avku xD ale bolzga pany i b*ła si£a hehe