Wpis z mikrobloga

Po 6 latach kupilem nowy szpej do kuchni. Przez ten caly czas operowałem tym czarnym, sfatygowanym juz nygusem. Myslalem, że Fiskars to dobre noże ale przy Vicku mam wrażenie, że to jakiś bazarowiec z ładnym brandem.

Dzieki @gdziemojimbuspiatka za radę, nie zdawalem sobie sprawy, że te "mainstrimowe" noże to taki szajs.

#noze #kuchnia #gotowanie #knifeboners
kobiaszu - Po 6 latach kupilem nowy szpej do kuchni. Przez ten caly czas operowałem t...

źródło: comment_1670605317JrkisWNKhjbscMracHj6Zq.jpg

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kobiaszu Mam kilka tych niebieskich z ząbkami. Chodzą za jakieś grosze na allegro. Nie do zajechania, stosunek cena jakoś niesamowity. Poszukam sobie tego czerwonego bo mi się spodobał ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@kobiaszu: ale powiedz do czego jest potrzebny taki szeroki nóż?
Bo ja jakiś czas temu kupiłem jakiś japoński szeroki nóż i jest taki jakiś niewygodny. I praktycznie go nie używam.
  • Odpowiedz
@Sl_w_k_1: Przede wszystkim do porcjowania. Jak chcesz przekroic na pół calego kurczaka to opierasz czubek klingi o deskę i mając takie oparcie możesz naciskać grzbiet noża i bez problemu ciąć nawet kosci. Szeroka klinka pomaga mi przy szatkowaniu wszystkiego(technika kołysania), a długie ostrze ogarnia filetowanie nawet dużych ryb.

Nie wiem jak ci to wytlumaczyc, dla mnie to niezbedny nóż w kuchni, a cała reszta jest pomocnicza
  • Odpowiedz