Wpis z mikrobloga

@yaxes: A jak to użyć? Bo zawsze miałem domyślnie wgrany na PC'et i leciałem w razie czego z recovery. Samą instalacje Wina to akurat nie ma problemu bo piraciłem znajomym, ale nie wiem skąd pobrać oficjalną wersje Windowsa 7 ;-)
  • Odpowiedz
@yaxes: Tia. Tyle, że ten jest po Angielsku. Jak ściągałem kiedyś po Angielsku to może i później owszem spolszczył się po pobraniu języka Polskiego, ale nigdy nie był całkowicie po Polsku spora część mrugała po Angielsku :/
  • Odpowiedz
Ja chciałem zainstalować linuxa obok win 8 na UEFI... Nie polecam. Bootloader się posypał, próbowałem to naprawić z poziomu linuxa to po kilku próbach nie mogłem już nawet wejść do BIOSU. Nie pamiętam jak to naprawiłem bo kombinowałem parę dni na wszelkie sposoby. Teraz mam tylko UBUNTU, windzie podziękowałem. Także dobrze przemyśl co robisz.. Pozdrawiam
  • Odpowiedz
@kiboq: ale klucz jest w UEFI więc chyba nie problemów z instalacją windowsa? Właśnie nie bardzo ogarniam UEFI i pamiętam moją rozkminę; gdzie do cholery jest ten klucz do windowsa ;D
  • Odpowiedz
@xzn_: Tak, tylko, że z tym UEFI jest tak, że jak instalujesz linuxa obok to jak nie posiadasz wiedzy w tym temacie to zablokujesz sobie komputer. Wg jest to celowy zabieg Microsoftu, który mówi, że robi to dla bezpieczeństwa, i że linxua się da zainstalować (trzeba tylko wiedzieć jak). Słyszałem, że w niektórych ultrabookach samsunga blokowała się płyta główna co zwykle kończyło się serwisem.
  • Odpowiedz