Wpis z mikrobloga

Zrobiłem zakupy na około 10 000 zł (5 zakupów) i każdy odrzucili. Dlaczego? Twierdzą, że sklep nie przyjmuje cashbacku/ja coś źle zrobiłem. Ciekawe jest to, że problem ZA KAŻDYM razem pojawia się przy większych kwotach (od kwoty ~500zł). Dla potwierdzenia znajomemu odrzucili bardzo podobne zakupy na tę samą kwotę z tym samym powodem - źle aktywowany cashback, a inne tańsze zamówienia przeszły bez problemu aktywowane w ten sam sposób, z tymi samymi wtyczkami w przeglądarce.
Po złożeniu reklamacji przyznali mi 10zł co stanowi jedynie 0,1% wszystkich odrzuconych zamówień XD
Support, który powinien pomóc tak naprawdę zrzuca winę na Ciebie, odrzuca wnioski i każą przesłać Ci nagranie z całego procesu kupowania i aktywowania cashbacku. Może jeszcze proces logowania z danymi do banku mam uwzględnić? XD.
Próbowałem załatwić tę sprawę polubownie, aczkolwiek mnie olali, stąd przestrzegam Was przed skorzystaniem z ich serwisu. Ja wypłacam swoje środki i uciekam do konkurencji ( ͡° ͜ʖ ͡°)
tl;dr na wyższe kwoty nie polecam
#letyshops #cashback
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Fruuko: na tej "drodze pokarmowej" jest więcej kroków, dobrze byłoby wiedzieć o jaki konkretnie sklep chodzi oraz kto był pierwszym pośrednikiem (choć tego możesz nie wiedzieć), #letyshops choć osobiście również miałem bardzo złe doświadczenia z tym programem, to są przedostatni w hierarchii i równie dobrze, "zawalić" mógł ktoś wyżej,

na samej górze są sklepy i ich umowy z pośrednikami skonstruowane są tak, że w zasadzie od ich "widzi
  • Odpowiedz
@Serghio: Wszystkie zamówienia były z allegro. Jeśli wszystko zależy od umowy z pośrednikami to powinni jakkolwiek przed tym przestrzegać lub zrobić listę chociażby popularniejszych sklepów na Allegro, które nie akceptują cashbacku.

Nie mam pojęcia kto był pierwszym pośrednikiem, aczkolwiek problem pojawia się tylko przy większych kwotach, mniejsze przechodzą bez najmniejszego problemu.
  • Odpowiedz
@Fruuko: Allegro i wszystko jasne - od jakiegoś dłuższego z nimi jest najwięcej problemów.

Twoja ścieżka wygląda tak:

Ty > LetyShop > admitad >
  • Odpowiedz
@Fruuko: znalazłem:

z opisu @cashgoback_pl

Sklep Allegro ma bardzo skomplikowany system rejestrujący Twój zakup. W normalnych sklepach wystarczy przejść przez nasz link tuż przed zakupem a dzięki temu cashback zostanie poprawnie naliczony. U Allegro działa to całkowicie inaczej. Śledzą oni całą Twoją historię przeglądania ich strony przed zakupem przez ponad
  • Odpowiedz
@Serghio: Pół roku temu dostałem identyczną instrukcję i się jej stosuje, aczkolwiek jak widać nieskutecznie. Najprawdopodobniej trafiłem do tych "3%", na moje nieszczęście już któryś raz (a aktualnie 5 zamówień z rzędu). Szkoda tylko, że jednym naliczają całą kwotę reklamacyjnie, a niektórym 10zł...

Dzięki za polecenie @cashgoback_pl ogarnę temat i skorzystam.
  • Odpowiedz
@Fruuko: Trzeba byłoby przyjrzeć się wszystkim "zmiennym", czyli czas pomiędzy zamówieniami, główne kategorie, co się klikało itp. teraz już pewnie to niemożliwe, ale coś musiało zdecydować, że Allegro odrzuciło transakcje. Zwróć się jeszcze bezpośrednio do nich, może odpiszą coś sensownego, choć wątpię. Raczej nie ma w tym "złej woli", (chociaż wszystko możliwe), a raczej trzymają się jakiś dziwnych reguł. Oni i tak ten "cashback" biorą z prowizji, którą płaci sprzedający,
  • Odpowiedz
@Serghio: Wszystko bym rozumiał gdyby nie to, że problem dotyczy zawsze zamówień powyżej 500 zł. Zdarzało mi się zamawiać losowe rzeczy przy użyciu Allegro Smart za ~50 zł gdzie przyznam, że kompletnie ignorowałem te zasady i cashback był prawidłowo naliczany. Tej rzeczy totalnie nie rozumiem.

Czy czyszczenie przeglądarki z cookies powinno załatwić sprawę odnośnie wcześniejszego wyszukiwania tych samych produktów o których pisałeś tutaj?

O 8:00 wszedłeś na strone Allegro i
  • Odpowiedz
@Fruuko: Nie, wydaje mi się, że czyszczenie nie zawsze może pomóc.

Przykładowa sytuacja. Masz zamiar kupić TV od dłuższego czasu, wiesz, że możesz otrzymać "cashback".
  • Odpowiedz
@Fruuko: Mam ten sam problem, zrobilam zakupy za ponad 5tyś PLN i ta sama śpiewka, że na pewno źle przeklikałam zakup. Cashback mial wynosić prawie 500 PLN a zwrotu dostalam 20 PLN xD Wyglada na to, że letyshops specjalnie nie uwzglednia większych cashbacków i robi problemy. Już wiadomo na jakiej zasadzie ta ich usluga zarabia. Jak okradliby tak 50 osob na 1.50zl to pewnie wiecej osób zdecydowałoby się to zgłosić.
  • Odpowiedz
@Iskald: Jeśli nie jest tak jak pisał wyżej kolega, że istnieje możliwość istnienia algorytmu Allegro, który jest bardziej wyczulony na większe kwoty i z tego powodu większość odrzuca to jestem chętny do masowej #!$%@? do UOKiKu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz