Aktywne Wpisy

JonaszSynGrazyny +1026
Jak ostatnia pipa rysnalem dziś Pana na parkingu. Wyjeżdżając, przodem. No jak leszcz. No mówię kij trza czekac. Pan wraca z dziećmi z zakupów, dostrzegł i widzę jak zwalnia załamany. Mówię halo to Pana, bo to ja winowajca. Chłop tak się ucieszył, że poczekałem i nie kombinowałem, taki był mily, uprzejmy i układny, że aż mi w---w minął zem taka niemota. A później jeszcze się okazało, że mam prawo raz na 3

Lenalee +107
Smutno mi ;-;
Czaiłam się przez dwa dni i zrobiłam kilka podejść żeby ukraść czaszkę panu gawronowi (rip [*]) bo ciągle ktoś kręcił się w pobliżu, więc trochę wstyd było grzebać przy truchle. W końcu udało mi się ją zabrać, mimo że i tak jakiś dziadek z pieskiem widział co robię (no ale już było za późno żeby uciec z miejsca zbrodni)
Przeniosłam ją ponad kilometr żeby położyć obok mrowiska. Mrówki od razu
Czaiłam się przez dwa dni i zrobiłam kilka podejść żeby ukraść czaszkę panu gawronowi (rip [*]) bo ciągle ktoś kręcił się w pobliżu, więc trochę wstyd było grzebać przy truchle. W końcu udało mi się ją zabrać, mimo że i tak jakiś dziadek z pieskiem widział co robię (no ale już było za późno żeby uciec z miejsca zbrodni)
Przeniosłam ją ponad kilometr żeby położyć obok mrowiska. Mrówki od razu
źródło: DSC00036
Pobierz

#programista15k #programista25k #openai #programowanie #heheszki #pracait
źródło: comment_1670416802XbRaP8EsMg3q3Hwzp5cXpe.jpg
Pobierz@flaaj: Tak samo jak ekspres do kawy nie wykończył baristów, jednak rynkiem kawowym trochę majtnęło
@Rufurege1: I co, myślisz, że frontendowcy będą to robić? ( ͡º ͜ʖ͡º)
Swoją drogą, gdyby AI doszło do poziomu generalnej inteligencji, co realnie jest raczej odległe, to mielibyśmy znacznie ciekawszy problem. Bo zamiast pracy w IT możma po prostu wyjechać do normalnego kraju i zarobi się dobrze za cokolwiek, nie wiem
@flaaj: Na 100% wpłynie na ich ilość. Dzisiaj są chore ilości programistów zajmujących się prostym gównem, których AI zajebiscie zastąpi. Specjaliści zawsze zostaną.
@devorious: Gości od zapalania lamp miejskich już nie ma ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Problem w takim rozumowaniu polega na tym, że nie do końca się kuma czym jest AI.
Otóż każde "prawdziwe" AI to jakaś sieć neuronowa, która jest uwaga: zaprogramowana do wykonywania jakiegoś specyficznego zadania. Dopóki nie nauczymy AI myśleć samodzielnie, dopóty programiści będą potrzebni.
@SerTrapistow co to za polackie myślenie? Bo mi pierwsze co przychodzi do głowy to przyspieszenie procesów (na podstawie twoich danych: dwudziestokrotne), co oznacza 20 krotny wzrost wynagrodzeń programistów ¯_(ツ)_/¯
@Erravi:
1. Komunikacja z klientem i zbieranie wymagań biznesowych, praca nad tym żeby zrozumieć, poukładać i często udoskonalić procesy przedsiębiorstwa
2. Praca nad przeniesieniem tych procesów na odpowiednie struktury w kodzie, które potem będą elastyczne we wdrażaniu zmian i w rozwoju
3. Projektowanie architektury całego systemu złożonego z