Wpis z mikrobloga

Jak ostatnia pipa rysnalem dziś Pana na parkingu. Wyjeżdżając, przodem. No jak leszcz. No mówię kij trza czekac. Pan wraca z dziećmi z zakupów, dostrzegł i widzę jak zwalnia załamany. Mówię halo to Pana, bo to ja winowajca. Chłop tak się ucieszył, że poczekałem i nie kombinowałem, taki był mily, uprzejmy i układny, że aż mi w---w minął zem taka niemota. A później jeszcze się okazało, że mam prawo raz na 3 lata mieć jakąś drobna stłuczkę bez utraty zniżek więc czuje dobrze. W każdym razie, od paru lat walczę żeby ciemna strona mocy nie brała góry nade mną i mimo, że nieraz mogłem lepiej wyjść na drobnym cwaniactwie to jednak warto czuć się dobrze ze sobą. #oswiadczenie #oswiadczeniezdupy
  • 85
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@JonaszSynGrazyny: to mało popularne, ale ogólnie ludzie są w porządku. Niestety kulturowo mamy tak zakodowane, że większość ludzi chce Cię oszukać i jest złych. Natomiast wręcz bezgranicznie ufamy jednostkom, które często mają wiele za uszami jak np. Jan Paweł II. Większość ludzi się na niego powołuje, a nie przeczytało żadnej encykliki i jedyne, co wie z jego nauk to, że chodził na kremówki po maturze. Podobnie z Piłsudskim, który przecież
  • Odpowiedz
@incelowski: od dawna nic nie jest dla mnie czarno białe. Natomiast nigdy nie będę się głupio wybielal. Po prostu wiem, że jakies 10 lat jest bardzo duża szansa, że bym się zawinął. I jeszcze to jakos umovowal sobie w głowie, że to ok. No i na wielu płaszczyznach życia od lat wprowadzam tego typu etykę i zdarza się, że tracę. Ale wciąż czuję się lepiej niż bym zyskał.
  • Odpowiedz
@JonaszSynGrazyny super chuop z Ciebie, moja żona też ostatnio wyjeżdżając kogoś przytarła, już numer zostawiała, a chłop przychodzi, coś ogląda, przetarł brud ręką i mówi, że nic nie ma XD szanuje się taką postawę Miras
  • Odpowiedz
@JonaszSynGrazyny: mi ostatnio jakaś młoda dziewczyna przerysowała zderzak. Cała zapłakana, zestresowana ale nie odjechała bo parkingowy ją przytrzymał. Pogadałem z nią, potem pogadałem z ojcem przez telefon i mu mówię że ja sobie to spoleruje za darmo. Chłop ucieszony, mówi że jak tak to 2 flaszeczki bardzo dobrego bimbru mi da. Oczywiście niczego nie dostałem. XD
  • Odpowiedz
@JonaszSynGrazyny: też ostatnio babkę drasnalem to słyszałem w jej głośnie de eskalasje w-----a jak byłem uprzejmy i powiedziałem że luzik niech jedzie do ASO, ja zapłacę.
Nawet jej kompa przez tel pomogłem ogarnąć (jeste informatyke) xD
  • Odpowiedz
super chuop z Ciebie, moja żona też ostatnio wyjeżdżając kogoś przytarła, już numer zostawiała, a chłop przychodzi, coś ogląda, przetarł brud ręką i mówi, że nic nie ma XD szanuje się taką postawę Miras

@tomek_27: Cuckoldstan, jakbyś ty mu przytarł to już by miał oświadczenie w ręku xD
  • Odpowiedz
@JonaszSynGrazyny: właściwie nie rozumiem sensu ucieczki przy takich stłuczkach xD Po to płacimy OC żeby właśnie nie ponosić odpowiedzialności za takie ewentualności. W najgorszym wypadku przy pierwszej stłuczce traci się 10% - więc ile to jest? 60-80zł rocznie?
W dobie wszechobecnych kamer i telefonów takie lekkie obrysowanie może nas kosztować wielokrotność OC jak na nas UFG siądzie
  • Odpowiedz