Aktywne Wpisy

nzero +420
Wyrwali chwasta #sosnowiec

MonsieurLaBoule +181
nie mogę jak z chłopa zrobili mema xd
naukowiec poleciał w kosmos robić eksperymenty, a media przedstawiły to tak, że mąż polityczki azjatki w-------a pierogi w kosmosie, a co poza tymi pierogami robił tego nie wie prawie nikt
i niektórzy się dziwią czemu z niego taka beka jak wydaliśmy 300 milionów za degustację pierogów
naukowiec poleciał w kosmos robić eksperymenty, a media przedstawiły to tak, że mąż polityczki azjatki w-------a pierogi w kosmosie, a co poza tymi pierogami robił tego nie wie prawie nikt
i niektórzy się dziwią czemu z niego taka beka jak wydaliśmy 300 milionów za degustację pierogów
źródło: images
Pobierz

Krótkie pytanie dla ludzi, którzy się serio znają: czy filtr niebieskiego światła serio jest potrzebny w okularach na codzien?
Optyk przekonał mnie, że tak, zwlaszcza ze duzo siedze przed kompem/telewizorem, niestety ja wyraźnie widzę różnicę w kolorach. Naprawdę, wszystko widze jakby przez baaaardzo lekkie okulary przeciwsłoneczne. Nie pomaga też że gram w Skyrim (no bialy nie jest biały). Dla mnie to absurd, ze ktoś w ogóle może proponować takie okulary do chodzenia na co dzień, powiedziano mi wyraźnie, że nie zmienia to kolorów, ale zmienia wystarczy spojrzeć na jasny ekran. Zajebiscie, ze wybrane zostały najdrozsze mozliwie szkla xD. Jestem w stanie sie przyzwyczaić tylko jeśli to jest tego warte, jeśli serio to wpłynie na bezpieczeństwo i zdrowie moich oczów okej.
#okulistyka #okulary #optyk
---
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #638fab6d5adff1f3a51a67f3
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: LeVentLeCri
Przekaż darowiznę
@AnonimoweMirkoWyznania: nie jest, przeciez gdyby byl to wszystkie szkla by go mialy
---
Zaakceptował: sokytsinolop
@sciemka7: to chyba nie do mnie
Komputery i smartfony mają wbudowane funkcje blokowania światła niebieskiego.
Pod Windowsem się to nazywa "Wyświetlanie nocne".
Można sobie włączyć harmonogram, że światło niebieskie jest ograniczane o określonych godzinach.
Chyba że siedzisz na Windowsie 7