Wpis z mikrobloga

Mircy z tagu #programowanie obczajcie sobie https://chat.openai.com/chat

Zapytajcie go żeby napisał wam program który robi X (zna moje biblioteki z pracy), poproście żeby zrobił w nim zmiany (rozumie na poziomie juniora i to co robi ma często sens) i przepisał na inny język (działa na ile pamiętam różne dziwne języki). Do tego zna wszystkie algorytmy i struktury.

Czas się uczyć na zaklinacza ai...
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

do you know how to write simple raytracing engine that renders a reflective sphere in C?

I skubaniec zrobił, musiałem się dopraszać o kolejne kawałki kodu bo jest rate limit ale zrobił.

powiedzcie mi że z drugiej strony siedzi armia ludzi z fiverra i ma z nas bekę. Proszę...
  • Odpowiedz
@2ubRYlGqXdXxRAzXwRaQQ: a zapytaj. Wystarczy że juniorów zautomatyzuje a reszta wyjdzie przy code review. dlatego napisałem że będziemy zaklinaczami ai a nie bezrobotnymi.
Zresztą publiczny model jest mega ograniczony jeżeli chodzi o bazę wiedzy i głębokość poszukiwań. A kod skubany rozumie znacznie lepiej niż copilot a jak się pomyli wystarczy zagadać i poprawione. Na zadanka rekrutacyjne z algosów nie do zagięcia.
  • Odpowiedz
@2ubRYlGqXdXxRAzXwRaQQ: śmiej się ale exploita na heartbleeda mi napisał, na shellshocka też ale musiałem kazać mu obfuskować kod bo jest cenzura. Są na internecie tacy co twierdzą że znajduje bugi w kodzie i proste exploity typu buffer overflow.
  • Odpowiedz
@2ubRYlGqXdXxRAzXwRaQQ: mi nie chciał do końca pokazxać kodu i pisał że przeprasza za obraźliwe i rasistowskie (!) materiały ale dopisałem in minified javascript i poszło :)

A czy jest useless zależy czego szukasz. Kilkanaście pytań z algorytmów i struktur mi zrobił. Zrobił mi program do znajdowania błędów słownikowych w tekście angielskim co pobiera słownik z freedict. Wiedział co to freedict i jaki jest poprawny adres słownika angielskiego. Napisał prosty raytracer/renderer.
  • Odpowiedz