Aktywne Wpisy

Vermeerrr +3
Czego e życiu najbardziej się obawiacie ? Ja się obawiaj że ktoś pozbawi mnie życia albo sama to zrobię
#pytanie #pytaniedoeksperta #kryminalne #depresja
#pytanie #pytaniedoeksperta #kryminalne #depresja

bar125 +25
Na tagu #koniecmistrzostw odbywają się mistrzostwach najgorszych trenerów reprezentacji Polski w piłce nożnej w XXIw.
Oto najprawdopodobniejsze pary ćwierćfinałowe, które zostały wyselekcjonowane na podstawie wyników dotychczasowych ankiet:
Czesław Michniewicz - Waldemar Fornalik
Jerzy Brzęczek - Zbigniew Boniek
Oto najprawdopodobniejsze pary ćwierćfinałowe, które zostały wyselekcjonowane na podstawie wyników dotychczasowych ankiet:
Czesław Michniewicz - Waldemar Fornalik
Jerzy Brzęczek - Zbigniew Boniek
źródło: image
Pobierz

Czy Laravel jest dziurawym frameworkiem i lepiej nie robić w nim aplikacji?
@n3sta: nie wiem
@n3sta: tak
źródło: comment_1669985191dofEpa5H5AEuXAxVIlYpkf.jpg
Pobierzhttps://www.cvedetails.com/vulnerability-list/vendor_id-16542/Laravel.html
Hmm zdaje się że symfony też miał tego dużo
czyli chcesz zrobic cos bardziej dziurawego?
przecież każda napisana linijka może zawierać błąd, tyle że pisz coś samu to sam musisz zadbać o bezpieczeństwo (np sql injection, path traversal itd), korzystając z bibliotek/frameworków (symfony, laravel) które są przetestowane i przebadane przez tysiące programistów minimalizujesz te błędy, nie mówię że usuwasz je do 0 bo zawsze możesz zrobić jakiś fikołek, później będziesz śledzić strony z
@n3sta: xD
Prędzej Ty zrobisz jakąś podatność, niż framework nad którym czuwa 3tys contributorów, że o milionowej społeczności która tworzy na tym projekty nie wspomnę.
Dokładnie też mam takie zdanie. Robię mała apke dla dużej firmy mającej sraczke o security i mialem xD na mordzie jak to usłyszałem
Dzięki
A ch. ich obchodzi w czym to napiszesz? Dostajesz wymagania i na podstawie tego kminisz czego użyć.
Do jakiejś pierdoły która zwraca jsona rzeczywiście można się obyć bez frameworku. Ale jeśli mają się na to logować ludzie i coś wpisywać w formularze to jest bez sensu.
Po tygodniu w Laravelu będziesz miał coś co można pokazać jako wczesną wersję. Jak
@tos-1_buratino: nie chce rozpętywać g---o burzy ale sugerowanie że wybranie frameworka X jest najlepszym rozwiązaniem bez poznania wymagań produktu/aplikacji jest słabe (╯︵╰,)