Przez pół godziny, w ramach jakiegoś samobiczowania katowałem się wykonawcami jakimi teraz słucha dzisiejsza dziatwa: Sanah, Quebonafide, Dawid Podsiadło, Sobel, Skolim, Kizo, White 2115, Machine Gun Kelly, Ariana Grande itd.Starałem się wyłuskać coś co może przypadłoby mi do gustu, albo chociażby stwierdziłbym, że nie jest to takie złe. Efekt był taki, że wytrzymałem tylko pierwsze minuty piosenek, czasami wytrzymałem do końca utworu. Słuchając ich nagrań czułem jakby jakaś bariera oddzielała mnie od twórczości tych artystów, aż stwierdziłem za choinkę nie umiałbym tego słuchać na co dzień. Najwyraźniej w końcu zrozumiałem co musieli czuć moi świętej pamięci rodzicie, wychowani na Jerzym Połomskim i Czerwonych Gitarach, Joe Cockerze, podczas, gdy ja słuchałem rocka, głownie punka i pochodnych, thrash metalu i nu metalu (no cóż, jestem z pokolenia m.in. Korna), jakiego wchłaniałem z niemieckiej Viva Zwei i radia Afera. Ja nie znosiłem jak oni puszczali Nie zadzieraj nosa, oni zaś, kiedy ja puszczałem Falling Away from Me. Dzisiaj mnie mierzi, kiedy w radiu usłyszę Matę, zaś zoomer może skwitować mój gust muzyczny oklepanym "Ok boomer". Jeśli chodzi o gust muzyczny i filmowy, to najwyraźniej zostało już postawione ogrodzenie poznawcze, w którym się zamknąłem i ciężko mi przyswoić nowych wykonawców, nawet z muzyki rockowej. Następuje wymiana pokoleniowa, bolesna, ale nieubłagana, ale przynajmniej teraz to rozumiem. #przegryw #roznicapokolen #przemysleniazdupy #przegrywpo30tce #wykop30plus
@milliebobbybrown666: z tego wszystkiego obecnie najpopularniejszego to i tak najgorszy jest dla mnie rap, mógłbym 25 wykonawców pod rząd oblecieć i nic mi się nie spodoba.
w końcu zrozumiałem co musieli czuć moi świętej pamięci rodzicie, wychowani na Jerzym Połomskim i Czerwonych Gitarach, Joe Cockerze, podczas, gdy ja słuchałem rocka, głownie punka i pochodnych, thrash metalu i nu metalu
Następuje wymiana pokoleniowa, bolesna, ale nieubłagana, ale przynajmniej teraz to rozumiem
@CulturalEnrichmentIsNotNice: to nie tak. cały czas wychodzi rock, metal itp i tego sobie słuchaj. najpopularniejsza muzyka to zawsze gówno niesłuchalne którym zajadają się upośledzone masy npc
@Smiecharz: rację masz, metal cały czas się ma dobrze i nigdzie się nie wybiera, nawet polskie zespoły takie jak Mgła czy Decapitated są świeże, a już latają (no, może z tymi drugimi gorzej xD) po całym świecie
@Rimbolo: warto dodać vadera który tłucze już latami trasy po całym świecie i nic końca im nie wróży, a po większości "aktualnych" artystów zauważyłem że pojawiają się i znikają w radiu wraz z nowym albumem a tak to jakoś cicho o nich ( ͡º͜ʖ͡º)
@Leevvir: Szlag. Najwyraźniej słuchałem nie tych utworów co trzeba. Czyli jednak nawet fanowi szarpidrutów spodobać jakiś współczesny rap, który nie zlatuje hip-hopolo. Dzięki.
@CulturalEnrichmentIsNotNice O kurde same muzyczne fajnolewicowe nowotwory albo zwyczajne ułomy...ehhh muzyk nigdy nie powinien być światopoglądowym "guru"
@MlodyWilk: Wiesz, taka sanah dla mnie jest ciężka do słuchania nie dlatego że wiem kim ona jest tylko dlatego, że mi się jej dziwaczny głos nie podoba. Jak dla mnie wyżej wymienione Ariana Grande pod tym względem ją dosłownie mogguje
@scotieb: Jak widzisz jestem zielony, jeśli chodzi o współczesną muzykę popularną. Jechałem według tego co usłyszałem z radia. Wiem, że wciąż uliczni raperzy nie złożyli broni (to znaczy mikrofonu), ale akurat ciężko mi znaleźć coś konkretnego z tego nurtu.
#przegryw #roznicapokolen #przemysleniazdupy #przegrywpo30tce #wykop30plus
Komentarz usunięty przez autora
@CulturalEnrichmentIsNotNice: to nie tak. cały czas wychodzi rock, metal itp i tego sobie słuchaj. najpopularniejsza muzyka to zawsze gówno niesłuchalne którym zajadają się upośledzone masy npc
jest ich w #!$%@?. cos dla siebie znajdziesz
Komentarz usunięty przez autora
Polecam sprawdzić