Aktywne Wpisy
dom_perignon +626
Kadet20 +138
Nie jestem pierwszy który to powie, ale no nie czaję fenomenu tej piosenkarki. Jest gwiazdą, niektóre jej piosenki nawet są spoko (ale nie te z radia bo są przeruchane do porzygu) i fajnie się ich słucha, ale żeby aż taaak?
Pytam serio, bez ofensywy, wielu się ze mną nie zgodzi i powie że pierdziele głupoty, ale takie moje odczucia.
Dla mnie jedna z wielu znanych piosenkarek, która robi znaną i popularną muzykę
Pytam serio, bez ofensywy, wielu się ze mną nie zgodzi i powie że pierdziele głupoty, ale takie moje odczucia.
Dla mnie jedna z wielu znanych piosenkarek, która robi znaną i popularną muzykę
Tego dnia, 43 p.n.e. – Gajusz Oktawian, Marek Antoniusz i Marek Emiliusz Lepidus zawiązali II triumwirat. Miał charakter oficjalny. Został powołany w Bononii (dzisiejszej Bolonii) w celu uporządkowania sytuacji w Rzymie po śmierci Gajusza Juliusza Cezara i ukarania jego zabójców. Triumwirowie zrealizowali cel w 42 roku p.n.e. gromiąc pod Filippi morderców Cezara. Następnie podzielili między siebie rzymskie imperium.
https://imperiumromanum.pl/tego-dnia-w-rzymie/#26-11
#antycznyrzym #imperiumromanum #tegodniawrzymie #wydarzenia #gruparatowaniapoziomu #historia #tegodnia #tegodniawrzymie #ancientrome #rzym #ciekawostki #venividivici #liganauki
A tak serio to z Judei z tamtego czasu mamy ogólnie mało źródeł na ten temat. Nawet o samym poncjusuzu Piłacie
Inna sprawa - są pojedyncze źródła posrednie (ot nawet swetoniusz w żywotach cezarow coś tam wspomina o uczniach Chrystusa). Józef Flawiusz również o Jezusie wspomina. Co ciekawe żadne historyczne źródło nie poświęca temu zagadnieniu zbyt wiele miejsca. Jeżeli byśmy nie chcieli kwestionować istnienia Jezusa