Aktywne Wpisy

heheszek +132
Cebula to jest taki chad wśród warzyw że głowa mała...
Surowa, gotowana, opalana, suszona, smażona, pieczona, marynowana. Zawsze smakuje.
Do pomidorka, do jajek, do mięsa, do zupy, do pizzy, do sosu, do ziemniaczków do każdego k---a dania świata.
Tania
Surowa, gotowana, opalana, suszona, smażona, pieczona, marynowana. Zawsze smakuje.
Do pomidorka, do jajek, do mięsa, do zupy, do pizzy, do sosu, do ziemniaczków do każdego k---a dania świata.
Tania

arkadi2020 +52
źródło: 1000005380
Pobierz

@pokaczw: No to będzie remont silnika. Ale nie sądzę by takie coś było niezbędne, tym bardziej, że dbam o silnik, a parę dni temu właśnie miał drugą wymianę oleju i podstawowych filtrów (pierwszą zrobiłem po miesiącu i po pierwszych 2 tys. km).
@ravau: Brałem pod uwagę tylko i wyłącznie
Kup chociaż Octę 1.4TSI i nocuj w hotelach jak człowiek, a nie kombinujesz. Nie bierz do siebie, ale ta emerycka fabia to
Przecież włączenie się do ruchu czy wyprzedzanie na autostradzie tira trzeba chyba planować w kalendarzu...
Polecę klasykiem:
Lepsza klasa premium niż Nowa Dacia (fabia). W twoim przypadku sie by to sprawdziło. Za 70k można było szukać samochodu max 5letniego z silnikiem pod gaz i mocą ponad 100konia. Ty kupiłeś auto dla emeryta na dojazdu na ROD. Inne przeznaczenie niż twoje jest dla tej fabii. Krzywdę sobie i samochodowi robisz.
Poza tym z podejściem „nowinek i turbo nie, bo się psują” daleko nie zajdziesz (problem z szybami w Golfie pewnie wziął się z tego, że był to niefabryczny element założony w byle jakim warsztacie - do swojego dokładałem elektrykę na oryginalnych częściach i chodzi do dziś). Z takim cackaniem
A ja tam szanuje podejscie. Tak naprawdę jeżeli chodzi o nowe to w tej cenie nie znajdziesz nic o takiej pojemności bagażnika, obecnie wszystkie samochody albo nie mają mocy albo mają turbo.
W tym budżecie najmocniejszy silnik bez turbo to 1.2 84KM kia/Hyundai. A nawet jeżeli chciałbyś z turbo i z LPG to pozostaje w praktyce Dacia Sandero która tyle nie pożyje co skoda. To bez dokładania, a z dokładaniem
Dziękuję
@Adamfabiarz: imo nic nie słyszysz a jesteś zwykłym hipochondrykiem motoryzacyjnym, dzisiejsze silniki to nie to samo co w dużym fiacie, nic mu żywotność się nie skróci jak będziesz ciorał na 4000 obr. 1.0 mpi są projektowane z dużym zapasem wytrzymałości
Ad.2 1.0 MPI 60km są fabrycznie zblokowane na przepustnicy ich nominalna moc to