Aktywne Wpisy
lunaria +276
moja mama mi wczoraj powiedziała, że w pewnym wieku już nie pasują długie włosy, trzymajcie mnie
#rozowepaski #wykop30plus
#rozowepaski #wykop30plus
WielkiNos +650
Piekło współczesnego faceta. Żona go zdradza, wszyscy dookoła wiedzą ale nikt mu nie powie bo nie chcą zniszczyć ich małżeństwa. Jednak to jeszcze nic.
Zobaczcie na te komentarze. Cyrk.
#zdrada #zwiazki #logikarozowychpaskow #p0lka #pieklomezczyzn
Zobaczcie na te komentarze. Cyrk.
#zdrada #zwiazki #logikarozowychpaskow #p0lka #pieklomezczyzn
Natalista zapytany o eutanazje na życzenie dla dorosłych: Jestem za eutanazje tylko w ścisłe uzasadnionych przypadkach jak komuś się nie podobaświat to jest depresja i trzeba leczyć.
https://www.wykop.pl/wpis/68997725
Dziecioroby zdecydujcie się.
Widzę, że dominuje średniowieczne postrzeganie świata u nas: Urodziłeś się bez swojej zgody ale to my damy Ci zgodę aby się wylogować bo sam zdecydować nie możesz.
#antynatalizm
Od czego Ty chcesz ich uratować? Przecież śmierć to nieuniknione, ostateczne i idealne rozwiązanie wszystkich problemów.
Ma inne myślenie polegające na przyjęciu pewnych aksjomatów.
Dla większości ludzi życie jest wartością bo tak. Nawet ludzkie życie przepełnione w 99,9999 % ma wartość bo costam costam...
To jest instynkt przetrwania przełożony na logikę oraz jakieś post religijne brednie.
Czlowiek ktory mowi ze zycie ma wartosc bo tak. Musiałby sam się zastanowić dlaczego tak myśli co powoduje takie myślenie u niego.
Ale taka introspekcja nie jest
@kopawdupeswiniom:
Ale to jest na poziomie logiki nie do podważenia.
Rosja od początku wojny zamordowała ponad 5 500 bezbronnych cywilów. Tfu, nie zamordowała! Chciałem powiedzieć "idealnie rozwiązała wszystkie problemy ponad 5 tysiącom Ukraińców". Inne 7 890 rannych nie miało tyle szczęścia - przeżyło i muszą nadal rozwiązywać swoje problemy życiowe.
Logika nie do podważenia!
Wolałbyś zginąć czy być ciężko okaleczony i cierpieć codziennie przez następne 20, 30 lat ?
@galek: Żadne fikołki bo gość napisał że śmierć jest rozwiązaniem problemów a nie samobójstwo jest rozwiązaniem problemów.
@galek: Nie dziwię się że ktoś kto widzi tylko takie dwie opcje jest antynatalistą. W sumie to nawet bym się zdziwił gdybyś nie był...
Nie odróżniasz poglądów od faktów. Jeśli uważasz, że jeśli ktoś jest martwy to źle dlaczego niego, to mam dla Ciebie złą wiadomość.
Idealnym rozwiązaniem jest zakończenie życia na Ziemi jako zjawiska, wliczając to ostatnią bakterię i zamiana planety w suchy kawałek skały.
Ale jak ty Dostrzegasz wartość w życiu pomimo cierpienia to ok tylko nie wrzucaj w to innych
@galek: Tak dostrzegam. A jeśli będę kogoś wrzucał to swoje dzieci. I to one mają prawo mieć do mnie ewentualne pretensje, nie Ty.
Wrzuć to se kamień do kałuży jak ci się nudzi.
I co zrobisz jak będą miały pretensje? A czekaj już wiem, powiesz żeby się zabiły.
@kopawdupeswiniom Sam się zabiję bo to oznacza że wyrosły na antynatalów.