Wpis z mikrobloga

@galek widzisz, znowu ocenisz innych swoją miarą. To ze ty masz jakie masz stosunki i relacje z ojcem, to nie oznacza że każdy takie ma.

Szkoda ze nie wiesz czym jest kochająca i wspierająca sie rodzina. Pojęcie tak niezrozumiałe dla ciebie ze nawet nie umiesz sobie tego pewnie wyobrazić
@galek nie podoba mu sie i chcę eutanazję?? I uważasz ze to bie jest oznaka choroby?? Chory chorego widzę nie umie rozpoznać. To jak z byciem płaczem, zaklinacz rzeczywistość aby nie przyznać ze jesteś chory na depresję
@galek tak tak, prawda w oczy kole. Byt kształtuje świadomość, ty musisz mieć wyjątkowo słaby ten byt.
Relację rodzinne na Bank masz do du*y.
@galek nie, chcę ci pomóc zrozumieć czemu masz pogląd jaki masz. Wydaję ci sie ze masz dobre. Gdybyś miał dobre relacje i kochająca się rodzinę to byś nie miał pretensji do matki ze cię urodziła bez twojej zgody.
@galek: Nie każda decyzje należy uszanować. Hitler też był dorosły jak chciał wybić Żydów, a jakoś nie wszyscy to uszanowali :P

Musi być jakiś powód. Nie chcę bo nie to żaden powód.
@galek: Uszanowanie decyzji dorosłego człowieka.

Chce umrzeć bo chcę to choroba, która się leczy.

Chcę umrzeć bo kataklizm światowy i ludzie walczą o jedzenie i wodę, chce umrzeć bo jestem nieuleczalnie chory i cierpię czy jakiś inny KONKRETNY powód jest do uszanowania
@galek jak ktoś chcę umrzeć bo boi sie wojny to jest to jakieś zaburzenie psychiczne. Wiem że z nauką nie jest ci po drodze, dlatego idz do psychologa, psychiatry i im zadaj to samo pytanie a wytłumaczą ci ze takie podejście to oznaką choroby.
@galek: Nieuzasadniony strach przed czymś to choroba. Niechęć do pracy, rozwijania się to też choroba. To są rzeczy, które się leczy u psychiatry, psychologa.

Nie byłyby to dla mnie powody do zaakceptowania.
@Mac02 No tak bo Ty wiesz jakie przyczyny są odpowiednie i możesz decydować za kogoś kiedy ktoś powinien dokonać eutanazji a kiedy nie..
@galek: jeśli chciałoby się zabić, to nie byłoby zdrowe. Ale dopuszczam możliwość nieuleczlanej depresji i eutanazji z tego powodu. Nie widzę niczego złego w śmierci. Oczywiście najpierw wykorzystałabym wszelakie możliwe narzędzia i środki, żeby go z tego wyciągnąc.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 6
@Lonate: a co jeśli komuś się po prostu nie podoba życie takie jakim jest i system w którym żyje. Moim zdaniem to nie zawsze musi być choroba. Obecnie mamy taką sytuację, że jednemu się układa, znajdzie dobrą pracę i jest zadowolony, a ktoś inny musi pracować za minimalną bo mu się nie powiodło. Wtedy taka osoba być może wolałaby umrzeć niż się męczyć całe życie bo może nie ma dla niej
@Leotard00 a co jeżeli ktoś na złamana nogę ale lekarze powie ze nie. To ma w gips pakować czy nie?

Jak ktos chcę sobie odebrać życie to niech to robi, jego sprawa. Ale nie mówmy że ktoś kto odbiera sobie życie jest zdrowy na umyśle
- Komuś po prostu może nie podobać się na świecie.

- To znowu wracamy do powodu konkretnego. Dlaczego się nie podoba?

@Lonate: Fatalne zdarzenia, do których nieustannie dochodzi na świecie, są konkretnym powodem. Właściwie jedyną poprawną reakcją świadomej istoty na to, co się dzieje i generalnie na to, jak działa zjawisko życia (dosłowne i niedosłowne pożeranie się wymuszenie zaistniałych organizmów), jest właśnie niepodobanie się.
Właściwie jedyną poprawną reakcją świadomej istoty na to, co się dzieje i generalnie na to, jak działa zjawisko życia (dosłowne i niedosłowne pożeranie się wymuszenie zaistniałych organizmów), jest właśnie niepodobanie się.

@HAL__9000: Nie wciskaj ludziom swoich upodobań i opinii jako coś obiektywnego.
@Mac02: Byłem u 3 terapeutów i 4 psychiatrów, każdy gówno pomógł, leki na mnie nie działają, a od terapeutów się dowiedziałem, że terapia nie może mi pomóc ¯\_(ツ)_/¯.