Wpis z mikrobloga

  • 142
W związku z coraz bardziej absurdalnymi cenami, oraz brakiem dobrego kebaba w #szczecin postanowiłem zrobić swój własny keps od podstaw.
Jestem kompletnym zerowcem jeśli chodzi o gotowanie, nie pamiętam kiedy sam choćby mleko gotowałem, cały czas żywię się na mieście, więc trzymajcie kciuki, bo dałem z siebie 100%.
Dam znać jutro jak ciasto i mięso będzie gotowe czy wyszło jadalne xD

#gotujzwykopem #jedzzwykopem #jedzenie #kebab
krucjan - W związku z coraz bardziej absurdalnymi cenami, oraz brakiem dobrego kebaba...

źródło: comment_1669210630Tmea83SMRTsb5BoKt2pLLH.jpg

Pobierz
  • 59
  • Odpowiedz
via Android
  • 6
@LordMrok tak jak @zakoo napisał, mięso mrożę i będę skrawał mrożone i potem piekł. Znalazłem na yt ten patent, wydaje mi się spoko opcja bo jest to najbliżej takiego prawdziwego kebaba a do tego nie muszę zjeść całego mięsa od razu, tylko na dłuższy czas mam przygotowane, tylko podgrzać trzeba.

Mięso to mielona wołowina, kupna, do tego drobno posiekana papryka i świeża pietruszka, ręcznie robiona pasta czosnkowa, sól i pieprz.
  • Odpowiedz
@krucjan: zrób dwa i cały tag przyjdzie wziąć gryza z tego drugiego, żeby ocenić czy możesz otwierać lokal ( ͡° ͜ʖ ͡°) ja zamawiam drugiego albo trzeciego gryza, żeby już było samo dobre, a nie jeszcze ten nadmiarowy placek do zawinięcia "dupki"
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@zakoo Proporcje wszystko na czuja, jedynie ciasto zrobiłem według przepisu na pizzę neapolitańska, bo już kiedyś takie robiłem to mi w głowie zostało.
Sos spróbowałem i grubo przesoliłem, zaraz lecę do sklepu po jogurt żeby trochę go rozrobić xD
  • Odpowiedz
via Android
  • 23
@zakoo o jezu nie prebrnę to nie dla mnie takie przepisy xD Minuta zanim w ogóle zaczął, jakieś fancy ujęcia, męcząca muzyka i ten głos jak z audiobooka 50 twarzy greya xD
Ja to od Tomasza Strzelczyka wziąłem ten patent, wszystko widać co robi i jakieś te przepisy takie normalne są na każdą kuchnie a nie że zaraz muszę mieć jakieś roboty kuchenne i specjalne przyrządy.
  • Odpowiedz
Sos spróbowałem i grubo przesoliłem, zaraz lecę do sklepu po jogurt żeby trochę go rozrobić xD


@krucjan: to nic nie da, to nie da nic. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Ja to od Tomasza Strzelczyka wziąłem ten patent, wszystko widać co robi i jakieś te przepisy takie normalne są na każdą kuchnie a nie że zaraz muszę mieć jakieś
  • Odpowiedz
@krucjan: no jeśli grubo przesadziłeś to i grubo sosu musiałbyś narobić, a taki sos za długo leżeć nie może więc jak nie zjesz to do wywalenia. Ja bym robił nowy. :P
  • Odpowiedz
@Krupier: Właśnie z bułka z Policzonej w mojej ocenie wychodzi średnia. Mocno daje drożdżami, i w ogóle kiepsko się wyrabia ciasto, nawet w planetarnym miałem problem, chyba hydratacji źle dobrana.
  • Odpowiedz
@krucjan:

W związku z coraz bardziej absurdalnymi cenami, oraz brakiem dobrego kebaba


No ale kebab ma być tani i szybki ¯\(ツ)_/¯

Jeśli w/w warunki nie say spełnione to kebab nie ma racji bytu ¯\
(ツ)_/¯
  • Odpowiedz