Aktywne Wpisy
Sansiwiera +140
Może mi ktoś wyjaśnić fenomen Eurowizji? Serio nie macie nic lepszego do roboty w sobotni wieczór niż oglądanie tego paździerza?

kiera1 +3
Mam dosyć tego #!$%@? iPhone’a. Kupiłem jakiś czas temu AirPods Pro 2 (1300 złotych w MediaExpert żeby nie było) i wszystko było ok aż do wczoraj. Teraz wyświetla się komunikat że nie można zweryfikować oryginalności słuchawek i do wyboru mam dwie opcje:
- rozłączyć się
- połączyć przez Bluetooth ale bez pełnej funkcjonalności i wyciszenia dźwięków otoczenia.
Myślałem że mnie #!$%@? strzeli, żadne porady, w tym te na stronie Apple nie rozwiązują
- rozłączyć się
- połączyć przez Bluetooth ale bez pełnej funkcjonalności i wyciszenia dźwięków otoczenia.
Myślałem że mnie #!$%@? strzeli, żadne porady, w tym te na stronie Apple nie rozwiązują
Do synagogi ? - zakładasz nakrycie głowy.
Do meczetu ? - zdejmujesz buty.
Do kościoła chrześcijańskiego ? - zdejmujesz nakrycie głowy.
Do szpitala/apteki/przychodni - zakładasz maskę.
Covid to religia.
#koronawirus #bekazlewactwa #bekazcovidian #heheszki
Szczególnie noszone wiele razy
Ale jeszcze w aptece czy poczekalni to mogę przełknąć
@OpresjaWsteczna: Jak to dobrze, że mam zaświadczenie zwalniające oraz poza apteką nie korzystam z naszego zdrowotnego przybytku bo coś czuję, że przez takich jak Ty na zawsze tam to gówno zostanie. Lekarzy mi nie szkoda ale pacjentów już tak. xD
Ale w takich miejscach to raczej przymykają oko, bo nie chcą stracić dolarów
Więc nie raz i nie drugi gdzieś się poczeka
@OpresjaWsteczna: Panikarzy? Jakoś przed marcem 2020 nie nosiliśmy żadnych szmat w przybytkach medycznych i co? Wyginęliśmy?
@OpresjaWsteczna: Ja w żadną maseczkę kaszlał nie będę, mam zaświadczenie zwalniające a jakbym nie miał to i tak bym nie nosił bo ten obowiązek jest wątpliwy prawnie. A
Chociażby moja ósemka- ktoś sobie w kolejce poczekał nieźle, bo były komplikacje
Więc nie będę marudzić o że drogo i niepunktualnie, bo chcę żeby robili porządnie
W aptekach nie czepiają się od jakiegoś czasu, nawet same farmaceutki nie noszą, a kiedyś by miotłą pogoniły
Nie wiem na jakiej podstawie stwierdziłeś, że należę do takich ludzi, ale muszę przyznać, że zrobiłeś mi tym dzień
@OpresjaWsteczna: Każdy kto popiera noszenie tego gówna gdziekolwiek do takich należy. Jakoś omijasz to, ze przed marcem 2020 nikt tego nie nosił nigdzie i co się stało? xD Tak samo omijasz to że wystarczy chorych zapisywać na konretną godzinę i nikt nie będzie wysiadywał w poczekalni czekając aż lekarz przyjmie.
Dlaczego plus? Co takiego zmieniło noszenie masek?
Wchodzisz do toalety, zdejmujesz spodnie. Sranie to religia.
@jinnoman: co prawda maski chirurgiczne nie powstrzymują wirusów
ale przynajmniej wygląda się w nich jak debil ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Pieniek1991: Nosili je lekarze w trakcie operacji (debile!). No i parę miliardów Azjatów (też debile!)
Ty wiesz lepiej xD
@Adam_Prosty: Nie, wcale xD
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3591312/
dajesz jedno badanie z 2013 które stwierdza że maski "mogą redukować"
tymczasem metaanaliza mówi że maski #!$%@? dają.
co jest wyższym dowodem naukowym? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
metaanaliza badań prowadzonych w latach 1946-2018 co do ochrony przed wirusami przenoszonymi drogą kropelkową. Źródło CDC
Centers for Disease Control and Prevention
https://wwwnc.cdc.gov/eid/article/26/5/19-0994_article
Rozdział FACE MASKS " In pooled analysis, we found no significant reduction in influenza transmission with
@Adam_Prosty: Masz problem z czytaniem po angielsku?
@rzep:
Ty już masz omamy, regligijne zwidy... widzisz rzeczy których nie ma!
żadnego z cytowanych przez Ciebie tekstów nie ma w badaniu które JA wkleiłem.
mgła mózgowa po szczepieniu czy co? ¯\_(ツ)_/¯
masz na deser:
Za twoje wysrywy napewno nikt nie zapłaci, a twoje rozumowanie jest na poziomie ameby. Porównanie do religi jest skrótem myślowym dla inteligentnych osób, bo taka osoba wie, że oprócz masek ten kult pandemiczny posiada wiele innych elementów wspólnych z religią, których sranie nie posiada.
Twoja wypowiedź właśnie pokazuje, że nie rozumiesz o czym mówisz. Maski przy operacjach nie są wcale używane do ochrony przed wirusami, tylko do ochrony pacjenta przed wydzielinami lekarzy(ślina, śluz z nosa).
Poza tym wiąże się
To badanie jest tak wiarygodne jak jego najsłabszy punkt:
Na jakiej podstawie tak sądzisz?
Ile to jest sporo? 10%, 50%, 90%?
Jak zmierzyłeś to sporo?
@jinnoman:
tak działają religijni fanatycy wierzący w naukę :)
wkleja pierdoły których nie rozumie.
@rzep: przez 3 lata nie dowiedział się do czego zostały zaprojektowane maski chirurgiczne... i w sumie na tym trzeba skończyć z nim dyskusję.
"Disposable medical masks (also known as surgical masks) are loose-fitting devices that were designed to be worn by medical personnel to protect accidental contamination
Tak właśnie chyba działa logika oparta o ten słynny chłopski rozum. Bo lekarze coś nosili to my też musimy. Tylko, że już brakło wiedzy i zrozumienia w jakim konkretnie celu to robili i potem powiela się takie mity. Troche mi to przypomina historie kultu Cargo, gdzie tubylcy budowali samoloty ze słomy i pasy startowe w nadzieji, że bogowie ześlą im dary, bo biały