Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Przeczytałam tu wczoraj, że doświadczenie nabywane w małych firmach nie jest brane przez korporacje jako wartościowe doświadczenie i zaciekawiło mnie to.
Serio korporacje podważają kompetencje osób pracujących w polskich firmach które mają 50/100/150 osób tylko dlatego, że nie jest to korpo?
Macie takie doświadczenie w #pracbaza?

#rekrutacje #praca #korpo

---
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #637ba3aa079dfc321f97d0bb
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: LeVentLeCri
Doceń mój czas włożony w projekt i przekaż darowiznę
  • 5
@AnonimoweMirkoWyznania: Zależy. Generalnie pewnie też chodzi o to że praca w korpo pod względem kultury pracy i jej organizacji jest z reguły bardzo odmienna od małej czy średniej firmy. Wiele ludzi po prostu się wykruszy od ilości czerwonej taśmy, procedur, itp.

W przypadku wyższych stanowisk to chyba jeszcze dochodzi fakt że co innego być dyrektorem w jakiejś średniej firemce gdzie zarządzany dział to 20 osób a co innego w dużym korpo
@AnonimoweMirkoWyznania: Naprawdę wszystko zależy... Wyobraź sobie stanowisko o nazwie kierownik administracji. W małej firmie taka osoba jest odpowiedzialna za jednoosobowy dział, czyli po prostu za siebie. Koordynuje zadania, z których korzysta powiedzmy 20 osób. Dla 20 osób musi przygotować umowę, coś wysłać, coś zrobić. Dużo rzeczy robi "na czuja", nie ma procesu do tego, nie ma cyfryzacji danych często, nie ma programów typu SAP albo jakiś fakturowy, bo po co. Ta