Aktywne Wpisy
xPekka 0
Mirki, jak się rozliczacie z różowymi za mieszkanie? Zakładamy zwykła partnerkę, a nie żonę ani narzeczoną.
Rachunku 50/50 to oczywiste, a jak podejść do raty kredytu? imo podejście typu 50% rynkowej ceny wynajmu 1 pokoju byłoby git, bo niezbyt spoko byłoby spłacać sobie kredyt hajsem różowej, jednak z drugiej strony jeśli ona nie ma swojego mieszkania to przecież nigdzie by nie wynajęła mieszkania za cenę samych rachunków xD pytanie hipotetyczne
#niewiemjaktootagowac #
Rachunku 50/50 to oczywiste, a jak podejść do raty kredytu? imo podejście typu 50% rynkowej ceny wynajmu 1 pokoju byłoby git, bo niezbyt spoko byłoby spłacać sobie kredyt hajsem różowej, jednak z drugiej strony jeśli ona nie ma swojego mieszkania to przecież nigdzie by nie wynajęła mieszkania za cenę samych rachunków xD pytanie hipotetyczne
#niewiemjaktootagowac #
JoeGlodomor +73
ŻE CO #!$%@?????
#pit
#pit
Oto numer CD Action z 2002 roku. Koszt 18,50 zł przy pensji minimalnej 600 zł netto, czytaj 3,60 zł za godzinę. To tak jakby przy dzisiejszych wypłatach taki magazyn kosztował 60-70 zł. Tak drogie dzieci, wtedy koszt elektroniki czy gazet był ogromny.
#inflacja #pis #podatki #finanse #pieniadze #gry #cdaction #ceny
A średnia wypłata była (i jest nadal) liczona w średnich firmach (tj. powyżej 50 pracowników).
10 zamiast 50 :)
O średniej klasie komputerze to można było pomarzyć, wtedy się edytowało configi gier żeby mieć przynajmniej te 20-30 klatek ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ja byłem biednym dzieckiem, tata budował dom więc o komputerze mogłem pomarzyć, tzn miałem kompa ale z grafiką
Dzieki za wyjasnienie ale ja to wiem :) mialem na mysli ze podales zla liczbe, srednia krajowa jest liczona w przedsiębiorstwach powyżej 9 osób (min. 10), nie 50 jak podales "Obejmuje tylko podmioty, w których liczba pracujących przekracza 9 osób"
@vrNFWrUew3D4Rgz: a nie w firmach powyżej 9 osób? I bez samozatrudnionych
Gierki były z eMule czy kaazy albo od kogoś z osiedla.
Wtedy nikt się nie krzywił na piractwo to było coś normalnego
@MortRainey: KIEDYŚ TO BYŁO, NIE TO CO TERAS MŁODE DZIKIE ZŁE I NIEWYCHOWANE.
@brednyk: Weź pod uwagę, że wtedy to minimalnej nie zarabiał urzędnik w gminie, nauczyciel, pielęgniarka czy policjant, a teraz te grupy mają minimalną lub 1,5 krotność minimalnej. Moja mam pracując
@brednyk: Smuggler już toczy pianę z pyska ( ͡° ͜ʖ ͡°)
5h musiała by pracować na cd-action.
:-(
Temu kupowałem Click'a itp...
@LifeReboot: jak zwykł mawiać? Magazyny? Czasopisma?
Na logikę gazeta = papierowa codzienna
Czasopismo = tradycyjny periodyk co tydzień, 2 tygodnie lub miesiąc
Magazyn = zazwyczaj dwumiesięcznik lub kwartalnik, z lepszym papierem
@Filipterka25: więcej to zarabiali mocno wykształceni, kierownictwo
@siemankooo: jakie gry były w 2002 po 250zł? Ja kojarzę bardziej zakres max 100-150