Aktywne Wpisy
nobody_here +140
najlepiej wydane 170 zł ostatnio xd #konsole #retrogaming
Dzonsin +7
#pracbaza #pracait #inwestycje #praca #warszawa #kapital
Mam do Was pytanie oraz chce zaczerpnąć inspiracji jak rozwiązać nasz (mój i żony) problem.
Kariera:
Wraz z żoną ukończyliśmy studia informatyczne z tytułem magistra/inżyniera. Podczas studiów znaleźliśmy staż (ja Python Developer, żona w analityce biznesowej.
Niedługo stuknie nam 30 lat, ja już Senior w przyjaznym korpo (na pracę nie narzekam 3x zdalnie 2x stacjonarnie). Łącznie ok. 20-30h przepracowane w ciągu tygodnia, czasami jak więcej pracy
Mam do Was pytanie oraz chce zaczerpnąć inspiracji jak rozwiązać nasz (mój i żony) problem.
Kariera:
Wraz z żoną ukończyliśmy studia informatyczne z tytułem magistra/inżyniera. Podczas studiów znaleźliśmy staż (ja Python Developer, żona w analityce biznesowej.
Niedługo stuknie nam 30 lat, ja już Senior w przyjaznym korpo (na pracę nie narzekam 3x zdalnie 2x stacjonarnie). Łącznie ok. 20-30h przepracowane w ciągu tygodnia, czasami jak więcej pracy
O mnie
- 5 lat expa w styczniu
- praca w ekosystemie Spring od poczatku
- umiejętność postawienia całego CI/CD wraz z deklarytywnymi operatorami przez Terraforma z podziałem na środowiska używając Terragrunt
- angielski C1 (gadam na luzie z biznesem po angielsku od 3 lat)
- wiem jak robić mikroserwisy i znam dobre praktyki
- samodzielność
- poważniejsze certy które mam: AWS Solutions Architect (associate+professional), Azure Certified Administrator, Kubernetes CKA, Terraform Associate
- inżynier informatyki na Polibudzie + 3 lata w kole IT
#java #programowanie #programista15k
Odpowiedz
@MirRAFal: aż ciężko uwierzyć. Chyba, że dostała jeszcze jakieś stanowisko managerskie. Wydaje mi się, że nie ma nawet ofert na częściowego manualna za 22k xD
@MirRAFal: ale co to? Bez urlopów? Bez L4 it'd? Ile to jest netto?
@mam_Cie_na_strzala: @93michu93: oczywiście. I jeszcze wyższe - niby czym się teraz tester automatyczny różni od deva? Nawet więcej cicd zazwyczaj ogarnia. To już nie te czasy że QA oznacza siedzenie i klikanie w stronkę a potem klikanie w Selenium
Ma pytać o 2 razy tyle? Dużo firm nie ma nawet 30k jako górne widełki xD
Z takim skillem to nie powinien być (duży) problem dostać się na sensowną pozycję za taką kasę
Teraz jej stanowisko, to mid z górnymi widełkami, na seniora w jej firmie zaczynaja się od 23k. Żadne liderskie stanowisko, głównie automaty, trochę manuala z automatów 80% około backend testy reszta ui.
Po prostu nie klei mi się, że wszyscy tutaj to elita z zarobkami nieosiągalnymi dla śmiertelników, a potem nie widzą problemu w socjale i oddawaniu połowy pensji dla kraju.
Może
Specjalista z takimi skillami może zarobić dobrze, a na wykopie siedzi kupa mitomantow, którzy mają dużo do powiedzenia póki nie trzeba czegoś zakodować ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Tagi takie jak nadchodzące #adventofcode świecą pustkami, leaderboard wykopowy w tamtym roku miał mniej niż 10 osób xD
@powaznyczlowiek: nie mam czasu bo nowy sezon w lolu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Złóż podanie, nic nie ryzykujesz, firma bardzo fajna, dowiesz się przynajmniej ile możesz dostać