Wpis z mikrobloga

@PiccoloGrande: Krązą po nevie jakis zdjecia gdzie faktycznie widac kawalki 5V55 od systemu S300. No ale to tylko zdjecia z netu. Moga byc z dowolnego miejsca. Moga byc tez i tam zrobione, ale skad sid te kawalki tam wziely? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@PiccoloGrande: Dodaje ciekawy argument od @NaWykopWchodzeIronicznie na który kompletnie nie wpadłem:

Jak chcemy zestrzelić rakietą rakietę, albo pocisk wroga, to wystrzeliwujemy swoją rakietę zanim ta obca do nas doleci. Jeżeli ukraińska rakieta trafiła na terytorium Polski, to musiałaby zostać wystrzelona w momencie kiedy rosyjska rakieta/pocisk już minęła miejsce stacjonowania ukraińskiego systemu p. lot. i gonić tę ruską rakietę do samej granicy. Tak się nie robi po prostu, bo nawet
  • Odpowiedz
@PiccoloGrande: nie wiem o jakiej renomie agencji prasowych Ty mowisz ;) dawno już jej nie mają, liczy się tylko kto pierwszy, a nie kto rzetelniejszy. A Ławrow miał dziesiatki powodów, żeby zawinąć z G20. Zachowanie Zelenskiego nie dziwi w ogole, bo on musi szukać każdej okazji, żeby włączyć NATO do oficjalnej wojny, wszakże to jest w interesie kraju, którego jest prezydentem, dziwne, żeby robił inaczej.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@PiccoloGrande: Reuters, BBC, CNN, NATO, USA ... wszyscy podają, że to ukraińska rakieta. Nie czytaj polskich stron bo tam poziom dziennikarstwa sięgnął dna i wierci głębiej.
  • Odpowiedz
Jeżeli ukraińska rakieta trafiła na terytorium Polski, to musiałaby zostać wystrzelona w momencie kiedy rosyjska rakieta/pocisk już minęła miejsce stacjonowania ukraińskiego systemu p. lot. i gonić tę ruską rakietę do samej granicy. Tak się nie robi po prostu, bo nawet radar który ma takie zagrożenia wychwytywać musi być zwrócony w stronę z której pocisk leci i z tyłu już nic nie wykryje.

@ImNewHere: słaby argument, równie dobrze bateria plot mogła
  • Odpowiedz
@PiccoloGrande: 6. W ciągu 24h mamy atak rakietowy na lotnisko wojskowe na Krymie oddalone 160km od linii frontu. Jeśli to w Polsce to nie było S300 tylko coś Rosyjskiego to bądź co bądź ciekawa wydaje się cicha odwetowa odpowiedz ostrzałem rakietowym ważnego militarnego celu np. na Krymie tak aby Rosja mogła tylko przypuszczać co i dlaczego.
  • Odpowiedz