Wpis z mikrobloga

Kurde mirasy jest przypał
Nade mną mieszka rodzinka
Ojciec kierowca tira matka mama na pełen etat.
Dwójka dzieci. Chłopak jakieś 10 dziewczynka malutka maks 3-4 latka.

Ogółem patola. Młody nie wychowany, dzień dobry nawet nie mówi ( ͡º ͜ʖ͡º). Ale nie w tym rzecz.
Ta matka drze się na nich non stop. I to rozpaczliwym głosem, takim wiecie wysoki pisk albo niemalże rozpacz w głosie
Teksty typu "#!$%@? co wy #!$%@?" itd.
Ogółem rozumiem że raz na jakiś czas może się wydrzeć jakoś, ale ona non stop się na nich drze.
"Zbieraj" "Podnieś" "wstawaj do szkoły" tego typu polecenia.
U siebie w mieszkaniu słyszę to jakby stała obok mnie i się darła.

Czasem wrażenie że ona jest po prostu chora psychicznie.
Niby nie moja sprawa jak tam sobie wychowują kaszojady ale już zaczyna mnie te jej darcie mordy #!$%@? a i powoli tych dzieciaków szkoda. Bo widać że wyrosną na to samo.

#zalesie #patola #dzieci
  • 8
@vealen0: Hmm, może zgłoś anonimowo do szkoły albo coś?

@plusbear nie wiem czy chce wchodzić na jakieś kroki takie, jakby dzieciaki obite nie chodza, jakieś wychudzone też nie

@vealen0: Zostaw kartkę na drzwiach typu „droga sąsiadko, przestań drzeć mordę”

@mlooda rozważam to, ale równie dobrze że mógłbym powiedzieć jej w to twarz bo będzie wiedzieć że to ode mnie. Reszta w klatce to mniejsze lub większe koleżki jej
@vealen0: Ja bym się nie wpieprzał w takie tematy, chyba że masz za mało problemów. Ewentualnie zapytaj czy wszystko u nich w porządku bo często słyszysz jakieś krzyki przez ściany bez wchodzenia w detale to może trochę zmniejszy volume.
@hellgihad

@vealen0: Ja bym się nie wpieprzał w takie tematy, chyba że masz za mało problemów. Ewentualnie zapytaj czy wszystko u nich w porządku bo często słyszysz jakieś krzyki przez ściany bez wchodzenia w detale to może trochę zmniejszy volume.

Otóż to.
Póki to jeszcze toleruje to #!$%@? tam, gorzej wejść na ścieżkę wojenną.
Nawet toleruje jak ta mala biega, sam byłem dzieckiem i tez tak w bloku biegałem tupiąc jak