Wpis z mikrobloga

via Rowerowy Równik Skrypt
  • 54
978 595 + 4 = 978 599

Zabrałem Płotkę na myjnię, bo trochę błotka na sobie miała po wczorajszym.
Wracając coś dziwnie się kręciło. Ramię korby postanowiło odpaść xD kręcenie symultaniczne jest dziwne, więc kilometr do do domu machałem jedną nogą. 19000 km i taki numer ()
Zapowiada się rozkręcenie do ostatniej śrubki i solidny serwis. Części leżą tylko czasu mało. Będzie przerwa w kręceniu.

#rowerowyrownik #rower #ruszmirko #gravel

Skrypt | Statystyki
Pobierz StulejmanWielki - 978 595 + 4 = 978 599

Zabrałem Płotkę na myjnię, bo trochę błotk...
źródło: comment_16684477833AVyiRzSXRBc43nujUWb6u.jpg
  • 17
@StulejmanWielki: to graphene 2.0?
Nie wiem jak to się zachowuje ale na pęknięcie typu tego największego na środku u siebie w GP5000 podkleiłem łatkę dętkową i śmigam dalej kilometry, jednak nie polecam nikomu takiego rozwiązania bo jestem odpowiedzialny tylko za siebie samego xD Ewentualnie jeszcze super glue od zewnętrznej strony chociaż mam wrażenie, że taka iniekcja i tak się wykruszy.
Po prostu widzę ile mi zostało jeszcze gumy względem zużytej już
@Ciortas: nawet nie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@grap32: nie, to look x-track. Miałem wcześniej 540, ale te są zdecydowanie wygodniejsze. 540 po jakichś 8-9kkm zaczęły mi piszczeć i strzelać. Pewnie łożysko było do przesmarowania, ale zmieniłem. Look mają większą powierzchnię styku. 540 leżą. Może kiedyś je ogarnę.
@mjr_bien świadomie sam do tego doprowadziłem ¯\_(ツ)_/¯
@guru8 nie, kupiłem już dawno temu części na podmianę, a i tak
@pstrokatasroka: tak. Zastanawiam się tylko dlaczego. Luzu na śrubach trzymających ramię nie czułem przy odkręcaniu (jedna śruba może trochę lżej siedziała niż powinna, ale druga siedziała fest). Gwint, żłobienia wyglądają na nieuszkodzone. Od czasu ostatniego zdejmowania do smarowania suportu, nie wiem czy może 2kkm przejechałem, nie było żadnych oznak luzu. Przed niedzielną trasą sprawdzałem i nic nie latało. Myjka tak podziałała? ¯\_(ツ)_/¯