Aktywne Wpisy
zimno_mi +4
#malzenstwo #finanse
Cześć Mirki, przychodzę do was z pytaniem - jak zarządzacie pieniędzmi w związkach.
Sytuacja ma się tak:
- jesteśmy na dorobku, ale planujemy jakieś mieszkanie/dom
- nie chcemy intercyzy
- planujemy 3 dzieci
- ja zarabiam niby 2-3 razy więcej
Jakby zsumować naszą gotówkę to ja mam 30% naszych oszczędności, a on 70%
Macie konta wspólne czy osobne ale np. oszczędności dajecie na jedno? Jak na zarządzanie pieniędzmi przez was
Cześć Mirki, przychodzę do was z pytaniem - jak zarządzacie pieniędzmi w związkach.
Sytuacja ma się tak:
- jesteśmy na dorobku, ale planujemy jakieś mieszkanie/dom
- nie chcemy intercyzy
- planujemy 3 dzieci
- ja zarabiam niby 2-3 razy więcej
Jakby zsumować naszą gotówkę to ja mam 30% naszych oszczędności, a on 70%
Macie konta wspólne czy osobne ale np. oszczędności dajecie na jedno? Jak na zarządzanie pieniędzmi przez was
Lukaszo5 +13

Zabrałem Płotkę na myjnię, bo trochę błotka na sobie miała po wczorajszym.
Wracając coś dziwnie się kręciło. Ramię korby postanowiło odpaść xD kręcenie symultaniczne jest dziwne, więc kilometr do do domu machałem jedną nogą. 19000 km i taki numer (ಠ‸ಠ)
Zapowiada się rozkręcenie do ostatniej śrubki i solidny serwis. Części leżą tylko czasu mało. Będzie przerwa w kręceniu.
#rowerowyrownik #rower #ruszmirko #gravel
Skrypt | Statystyki
@StulejmanWielki: to w ogóle jeszcze hamowało cokolwiek?
Dzięki za to zdjęcie bo teraz wiem, że mam jeszcze z połowę klocków conajmniej XD
Czeka mnie upojny czas z odpowietrzeniem, pucowaniem i smarowaniem. Nadszedł ten moment wymiany połowy roweru xD
@pawlos10rs: W sam raz do cięcia kłód na leśnych drogach xD
@StulejmanWielki: wiem, że nie powinienem się śmiać bo i mnie może to spotkać - ale jednak srogo prychnąłem, przepraszam (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■) Ta "zębatka" też niczego sobie.
Nie wiem jak to się zachowuje ale na pęknięcie typu tego największego na środku u siebie w GP5000 podkleiłem łatkę dętkową i śmigam dalej kilometry, jednak nie polecam nikomu takiego rozwiązania bo jestem odpowiedzialny tylko za siebie samego xD Ewentualnie jeszcze super glue od zewnętrznej strony chociaż mam wrażenie, że taka iniekcja i tak się wykruszy.
Po prostu widzę ile mi zostało jeszcze gumy względem zużytej już
I tak miałem założyć teraz coś grubszego z bieżnikiem, więc nie będę dziadowal dla paru kilometrów. Jeszcze glebę zaliczę. Nie mówiąc o pryskaniu mlekiem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@StulejmanWielki: Ja pitolę, ale to Shimano gówno robi ( ͡° ͜ʖ ͡°) Już nigdy nie zobaczą moich pieniędzy XD
Coś czuję, że tu tylko rama zostanie fabryczna XD
@grap32: nie, to look x-track. Miałem wcześniej 540, ale te są zdecydowanie wygodniejsze. 540 po jakichś 8-9kkm zaczęły mi piszczeć i strzelać. Pewnie łożysko było do przesmarowania, ale zmieniłem. Look mają większą powierzchnię styku. 540 leżą. Może kiedyś je ogarnę.
@mjr_bien świadomie sam do tego doprowadziłem ¯\_(ツ)_/¯
@guru8 nie, kupiłem już dawno temu części na podmianę, a i tak
@mjr_bien: A to dobrze mi znane. Sam mam korbę Ultegry ( ͡° ͜ʖ ͡°)