Aktywne Wpisy

Hugo216 +15
#epstein Świat to zgnilizna, im więcej wiemy tym trudniej zasnąć, film Oczy Szeroko Zamknięte pokazuje część tych elit, teorie dawno stają się faktem, tylko foliarze który dyskutowali od lat o takich tematach dziś już mniej się dziwią bo już to starali się przetrawić przez umysł. Dziwny ten świat, ale no jak to mówią jesteśmy blisko resetu bo to gdzie to zmierza jest porąbane. Dawniej nie było internetu człowiek nie wiedział

Stało się, doszedłem do momentu w którym laptop 16GB ramu nie spełnia moich potrzeb XD, bo zużycie pamięci praktycznie większość czasu 95%+ ehh, pora zainwestować w jakiś nowszy sprzęcior
Akurat nie to tutaj jest problemem (chociaż no 100 kart prawie hehe), a wirtualizacja
@Need: z tego co się orientuję, wcale to nie musi oznaczać, że masz za mało ramu. System czasem sobie trzyma tam rzeczy/ładuje z wyprzedzeniem w imię zasady ze ram wolny to ram marnujacy się.
Mam wątpliwości czy to to, bo już czasami kursor się teleportuje ( ͡° ͜ʖ ͡°)
...albo po prostu dokupić tego ramu i się nie zastanawiać, fortuny to raczej nie będzie kosztować ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Chciałbym, ale musiałbym ogarnąć jak to jest z dokładaniem u mnie w laptopie, bo wydaje mi się, że może być wlutowane
@sadhas: na lapkach to może być jeszcze thermal throttling. Wystarczy stałe, średnie zużycie procesora, żeby przegrzać takiego intelowego mac booka
To prawda, dlatego to jeden z kolejnych powodów do zmiany, ultrabooki niby są wygodne do noszenia, ale nie wiem czy to taki killer ficzer kiedy ci to uwala wydajność kolosalnie.
To pomyśl co się dzieje z Zenbookiem w 13 calowej obudowie kiedy musi znosić moje katusze z minikubem ( ͡° ͜ʖ ͡°)