Wpis z mikrobloga

• 115
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@amator_szarlotek: nie pomylił się? Mam przypomnieć co powiedział w kwietniu?

- Aleksiei, Ile jeszcze jeszcze wojna?
Arestowicz: dwa-trzy tygodnie maksimum.

On się non stop myli w swoich ocenach o czym pisała chociażny Zła Ambasada. Facet obecnie wyłącznie czyta raporty od SZU i dodaje do nich jakieś anegdotki. Wielokrotnie mówił, że Rosjanie trafili w jakąś pułapkę itd. co nie okazywało się prawdą i później musiałam oglądać jak ruska propaganda kwiczała z radości jaki
AndromedaYT - @amatorszarlotek: nie pomylił się? Mam przypomnieć co powiedział w kwie...

źródło: comment_1668258834EKKKvWJshS2oVvoEC2VyRv.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
Żeby nie było, jest po naszej stronie i docenia to co teraz robi dla ukraińskiego morale, ale naprawdę drodzy Panowie i Panie, nie mitologizujmy tego człowieka, szczególnie, że sami Ukraińcy nie darzą go powszechnym szacunkiem czy sympatią.
  • Odpowiedz
Postaram się przetłumaczyć w przyszłym tygodniu, dodać trochę kontekstu z czego wynika mój brak entuzjazmu tą postacią, a także wspomnieć co Latynina swego czasu mówiła o aneksji Krymu...
  • Odpowiedz
@Andromeda_YT: Bardzo powierzchowna ocena. Siał pozytywna propagandę żeby Ukraińcy nie panikowali. Co do jego narcyzmu to nie widzę problemu bo każdy nim jest a on się do tego jawnie przyznaje i to na wizji. Nie pomylił się natomiast od początku co do przebiegu tej wojny jeśli umiesz czytać między wierszami propagandy. Dziwnym trafem ten sam „Gordon” go później przeprosił i posypał glowe popiołem, bo nie miał co do niego racji
  • Odpowiedz
@amator_szarlotek: a to prawda. Przeprosił półtorej roku później, kiedy Arestowicz zrobił zasięgi. Nie wydaje mi się, że było to szczere.

Co do "czytania między wierszami", "analiz geopolitycznych" oraz innych wyniosłych, wręcz mistycznych sloganów, jeśli wchodzimy na taki poziom dyskusji to takie same hasła możemy wykorzystywać charakteryzując każdego, zaczynając od putina.

Fanboizm Arestowicza, człowieka z niezwykle watpliwą przeszłością, bardzo przeciętnym "track record" ocen i analiz, który w ogóle odszedłby z polityki gdyby nie
  • Odpowiedz