Wpis z mikrobloga

@Itslilianka: Ja męczę i modyfikuję te żeberka z filmiku, sa bardzo dobre. W ogóle do nich już żadnej glazury na koniec nie potrzeba jak się przyłożysz do dania. Przez ten przepis cześciej kupuję żeberka. Pitoki leca z nieba, takie to jest dobre!
P.S. Każdy pasek zawijaj osobno w te sreberka.
arinkao - @Itslilianka: Ja męczę i modyfikuję te żeberka z filmiku, sa bardzo dobre. ...
  • Odpowiedz
@Itslilianka: również robię z przepisu wrzuconego przez @arinkao: ale ostatnio zamiast trzymać je pół dnia w piekarniku na niskiej temperaturze wrzuciłem do szybkowaru na niecałe 2h, efekt praktycznie identyczny, kości odchodziły od mięsa suche, polecam Adam Małysz
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@chad190: najpierw ważne żeby usunąć błonkę. Nacinasz, wsadzasz palce i ściągasz. Potem przyprawy w oliwa, pół szklanki wody, przykrywasz i piekarnik. Na koniec wyciągasz, odlewasz płyny które potem możesz dodać do zupy jakiejś lub sosu i pieczesz z 15 min w 200. Bez przykrycia
  • Odpowiedz