Wpis z mikrobloga

@Itslilianka: o długim pieczeniu w niskiej temperaturze?
Spoko, dobra metoda na twarde kawałki jak żeberka. Niska temperatura sprawia że temperatura wywnętrz mięsa nie wzrośnie za bardzo. A soczystość mięsa jest funkcją temperatury wewnątrz. Natomiast długi czas sprawia że tkanka łączna złożona z kolagenu ma czas się rozpuścić. Sprawiając że mięso będzie miękkie i soczyste.
  • Odpowiedz
a to mam chyba prawdziwe adhd a nie tylko mirkowe xDDD


@Itslilianka: niewykluczone :)

mega merytorycznego wpisu o karkówce su wi


@Itslilianka: dziękuję. Sous vide (czyt. Su wid) - sporo uczy o gotowaniu.

a potem nie wykona całej instrukcji i ma pretensje


@moll: może słabe instrukcje... :)

właśnie uśpiłam młodego...


@moll: a to już się wykluło? Kojarzę że jeszcze miesiąc temu był tylko brzuch. To chyba gratulacje się
Mirkosoft - > a to mam chyba prawdziwe adhd a nie tylko mirkowe xDDD

@Itslilianka:...

źródło: comment_1667870178xjtOOPNuOGeU5xE2KKNP7V.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@Mirkosoft: po tym jak poprzednio nie wymieszała makaronu ta była bardziej szczegółowa xD
Poza tym nikt inny nie ma problemu z przepisami ode mnie ( ͡° ͜ʖ ͡°)

To nie ten malec. Termin mam na marzec. Starszak i nocne sikanie...
  • Odpowiedz